Recenze: Direct Alpine Alpha Active – bunda pro aktivní sportovce

Recenze: Direct Alpine Alpha Active – bunda pro aktivní sportovce

Parametry

Celé jméno recenzovaného výrobku Alpha Active
Druh sportu outdoor, skialp, lezení
Druh oblečení mikina
Rozdělení podle pohlaví pánské
O jakou vrstvu se jedná druhá (střední)
Do jakého ročního období se hodí celoroční
Materiál 1 Pertex Quantum Air
Materiál 2 Polartec Alpha
Hmotnost 391 g
Náplň syntetika
Velikostní varianty green/blue, blue, blue/gold, black
Infocena 4790 Kč Kč
Dodává Direct Alpine
Více info na www.directalpine.cz

Zaujalo mě

  • Anatomický střih
  • Příjemný materiál
  • Čtyři kapsy
  • Zateplená kapuce

Shrnutí recenze

Další hybridní model bundy v nabídce českého výrobce využívá koncepce ochrany a zateplení tělesného jádra lehkým materiálem Pertex Air a extrémně prodyšnou izolací Polartec Alpha. Dá se ještě něco vymyslet nebo vylepšit?

PODROBNÝ POPIS

Další hybridní model bundy v nabídce českého výrobce využívá koncepce ochrany a zateplení tělesného jádra lehkým materiálem Pertex Air a extrémně prodyšnou izolací Polartec Alpha v kombinaci lehčích prodyšných bočních dílů a rukávů.  Materiál Alpha je bez podšívky pro ještě větší odlehčení. Nízká hmotnost tu hraje prim. Je tedy díky těmto dílům a anatomickému střihu kompletně elastická a neomezuje v pohybu. Tepelný komfort zvyšuje i zateplená kapuce. Pertex Air neprofoukne a Polartec Alpha zahřeje.

Jedná se v podstatě o zateplenou vestu s elastickými rukávy a panely na bocích.Jedná se v podstatě o zateplenou vestu s elastickými rukávy a panely na bocích.

Opět už podzimní lezení ve skalách v bundě Direct Alpine Alpha Active.Opět už podzimní lezení ve skalách v bundě Direct Alpine Alpha Active.

Izolační vrstva při čekání na lepší počasí v bivaku s Direct Alpine Alpha Active.Izolační vrstva při čekání na lepší počasí v bivaku s Direct Alpine Alpha Active.

Kapsy

Dvojice hrudních zipových kapes zvyšuje užitný komfort a dovoluje uložit telefon, malý foťák, kompas či navigaci, i když na sobě máte sedák. Horní kapsy jsou bez izolace. Mají prodloužené táhla. Nově už ne jako tenká šňůrka s uzlíkem, ale jako tenká a tuhá reep šňůra zakončená plastovým dílem. Spodní kapsy jsou již zateplené. Ty jsou velké, ale poměrně mělké.  Zapínají se směrem nahoru. Zipy jsou značkové spirálové YKK.

Dvojice kapes na hrudníku Direct Alpine Alpha Active a demonstrace jejich velikosti.Dvojice kapes na hrudníku Direct Alpine Alpha Active a demonstrace jejich velikosti.

Kapsa bundy Direct Alpine Alpha Active není zateplena.Kapsa bundy Direct Alpine Alpha Active není zateplena.

Nová táhla zipů u bundy Direct Alpine Alpha Active.Nová táhla zipů u bundy Direct Alpine Alpha Active.

Zateplení

Materiál Polartec Alpha je rozložen na zádech, hrudníku a na kapuci. Materiál je lehký. Dobře stlačitelný, takže i zabere málo místa. Mezi předním a zadním dílem je vložený elastický díl ze stejného materiálu, jako jsou rukávy. Ty jsou obtažené a hodně elastické.

Pohled na rozložení materiálu Polartec Alpha bez podšívky v bundě Direct Alpine Alpha Active.Pohled na rozložení materiálu Polartec Alpha bez podšívky v bundě Direct Alpine Alpha Active.

Kapuce

Ta je kompletně zateplena a bez stahování. Na okraji kapuce za krkem je veliké poutko. Okraj kapuce je olemován pruženkou. Po nasazení drží jako koupací čepice. Spodní okraj sahá na bradu. Dík zateplení nahradí i čepici a chrání navíc kompletně krk. Límec je spíše nižší a sahá pod bradu.

Nouzově se dá kapuce bundy Direct Alpine Alpha Active přetáhnout i přes lezeckou helmu.Nouzově se dá kapuce bundy Direct Alpine Alpha Active přetáhnout i přes lezeckou helmu.

Testování

Bunda zažila nasazení horského vůdce na horách, ale i na skalách. Na skalách počítejte s tím, že díky lehké konstrukci, dostávají elastické rukávy zabrat. Tenký svrchní materiál Pertex Air je na tom lépe. Nepřítelem číslo jedna pro elastické rukávy a boky jsou suché zipy, které jsou agresivní. (Počítejte s tím, že elastické rukávy a boky nejsou stejně teplé, „hřejivé“ jako zbytek bundy.

Boční panel bundy Direct Alpine Alpha Active je elastický.Boční panel bundy Direct Alpine Alpha Active je elastický.

Použití

Hodí se na samostatné nošení nebo jako lehká izolace pod hardshellovou bundu. Osvědčila se mi jako druhá vrstva při ochlazení nebo zhoršení povětrnostních podmínek na horských túrách. Stejně vhodná může být na skialpy, běžky nebo na VHT.

Další informace

DIRECT ALPINEDIRECTALPINE je přímá cesta na vrchol, přímá cesta k cíli, za daným účelem, k dokonalosti, bez jakýchkoliv odboček, kliček a kompromisů. V současnosti je Direct Alpine s.r.o. 100% českou společností, se 100% českým kapitálem. Více než 95 % modelů kolekce DIRECTALPINE je produkována v České Republice. V nabídce značky DIRECTALPINE naleznete kompletní sortiment outdoorových bund, kalhot, mikin či puloverů.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: