Recenze: Inovativní bunda Direct Alpine Alpha

Recenze: Inovativní bunda Direct Alpine Alpha

Parametry

Celé jméno recenzovaného výrobku Inovativní bunda Alpha
Druh sportu lezení, skialp, outdoor
Druh oblečení bunda
Rozdělení podle pohlaví pánské
O jakou vrstvu se jedná druhá (střední)
Do jakého ročního období se hodí celoroční
Materiál 1 Pertex Microlight
Materiál 2 Pertex Endurance
Materiál 3 Spandex
Materiál 4 Polartec Alpha 100% PES
Hmotnost 302 g
Barevné varianty černá, modrá, modrá/šedá, modrá/červená – limitovaná edice
Velikostní varianty S, M, L, XL, XXL
Údaje výrobce 1 Střih: regular fit
Infocena 3990 Kč Kč
Dodává Directalpine
Více info na www.directalpine.cz

Zaujalo mě

  • sbalitelnost
  • anatomický střih
  • izolační materiál POLARTEC Alpha

Shrnutí recenze

Elastická a skvěle sbalitelná bunda v anatomickém střihu jako 2. či 3. vrstva nebo taky jako lehká záložní bunda vhodná zejména pro aerobní aktivity. Z čeho je vyrobená a v čem je tak inovativní se dozvíte v naší recenzi bundy Direct Alpine Alpha Jacket.

PODROBNÝ POPIS

Přiléhavá a atleticky střižená horská a lezecká bunda Alpha je řešením na období jaro – podzim jako jediná bunda (kromě nepropo) na hory a na lezení. Je malá, lehká a skladná. K tomu v poměru skvěle izoluje avšak větrá. Uvnitř je totiž vysoce prodyšná izolace Polartec Alpha bez podšívky pro snížení hmotnosti.

DIRECT ALPINE Alpha jkt je jako dělaný na takové podzimní lezení.DIRECT ALPINE Alpha jkt je jako dělaný na takové podzimní lezení.

Drsné testování DIRECT ALPINE Alpha jkt na jizerské žule.Drsné testování DIRECT ALPINE Alpha jkt na jizerské žule.

Tolik místa vám DIRECT ALPINE Alpha jkt zabere v batohu zabalený do kapuce.Tolik místa vám DIRECT ALPINE Alpha jkt zabere v batohu zabalený do kapuce.

Materiál

Celkově je vyrobena z extrémně lehkého materiálu Pertex Microlight. Ten je na límci a ramenou navíc vyztužen odolným Pertex Endurance. Kapuce, boky a předloktí jsou z prodyšného, odolného materiálu Swing Cool. Bunda vydržela i lezení na písku nebo na polské a jizerské žule. Po pádu mi tekla na lokti krev, ale na bundě jsem v tomto místě nic nenašel. Dvě boční zipové kapsy nezasahují do pasu, takže do nich pohodlně odložíte ruce při postávání nebo i při chůzi se zataženým bederákem či sedákem.

Kompletní fotogalerie Direct Alpine Alpha (27)

Hlavní zip je spirálový YKK s typickým „direkťáckým“ táhlem a je pouze jednocestný. Dále bych dodal, že je překvapivě jemný, ale za to určitě lehký. Doufám, že vydrží i drsnější nasazení a zacházení. Stejné zipy jsou i na kapsách. Stahování je na spodním okraji pomocí pružné tkanice a dvojice samosvorek.

Izolační materiál Polartec Alpha bez podšívky - to černé.Izolační materiál Polartec Alpha bez podšívky – to černé.

O tepelný komfort se stará POLARTEC Alpha.O tepelný komfort se stará POLARTEC Alpha.

Detail vnitřní etikety Direct Alpine Alpha Jacket.Detail vnitřní etikety Direct Alpine Alpha Jacket.

Střih

Límec je dostatečně vysoký a chrání krk. Při předklonu zastrčíte za něj i bradu. Kapuce je bez jakéhokoliv stahování, pouze je olemována pruženkou z materiálu Swing Cool. Ideální řešení. Nikde žádné šňůrky a stahování. Kapuce je určena pod helmu. Celkový střih je navržen tak, že můžete v bundě pohodlně lézt, zvedat ruce a nikde nic netáhne nebo se nekrčí. V podpaží jsou přidány extra klíny.

Detail stahování Direct Alpine Alpha Jacket.Detail stahování Direct Alpine Alpha Jacket.

Záda bundy Direct Alpine Alpha Jacket.Záda bundy Direct Alpine Alpha Jacket.

Límec na Direct Alpine Alpha Jacket chrání i krk.Límec na Direct Alpine Alpha Jacket chrání i krk.

Izolace

Izolace je bez podšívky a nepokrývá celou plochu bundy, ale všechna důležitá místa tak, aby co nejvíce udržovala v teple tělesné jádro a zároveň minimalizovala objem a hmotnost. Prodyšné elastické předloktí je opět vyrobeno z materiálu Swing Cool s praktickým elastickým zakončením. Izolace POLARTEC Alpha uvnitř rukávů končí v polovině předloktí. V bocích vsazeny elastické panely z materiálu Swing Cool – izolace dobře přiléhá k tělu.

DIRECT ALPINE Alpha jkt jako ideální zateplovací vrstva na lezení.DIRECT ALPINE Alpha jkt jako ideální zateplovací vrstva na lezení.

Závěr

Díky vynikající větruodolnosti zajišťuje ochranu v nepříznivých klimatických podmínkách, a minimalizuje tak ztrátu tělesné teploty. Bunda je vyrobena v České republice. Dostupná je taky ve variantě Alpha vesta a v několika barevných variantách. V batohu nic nezabere a myslím si, že udělá velikou službu.

Když máte DIRECT ALPINE Alpha Jacket, žádná vám neodolá.Když máte DIRECT ALPINE Alpha Jacket, žádná vám neodolá.

Další informace

DIRECT ALPINE

DIRECTALPINE je přímá cesta na vrchol, přímá cesta k cíli, za daným účelem, k dokonalosti, bez jakýchkoliv odboček, kliček a kompromisů. V současnosti je Direct Alpine s.r.o. 100% českou společností, se 100% českým kapitálem. Více než 95 % modelů kolekce DIRECTALPINE je produkována v České Republice. V nabídce značky DIRECTALPINE naleznete kompletní sortiment outdoorových bund, kalhot, mikin či puloverů.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: