Petr Macháček

Články autora

Jaké bylo Alpine Show 2002?
Tip na trip

Jaké bylo Alpine Show 2002?

Ve dnech 6. – 7.9.2002 se konal již 2. ročník kontraktační výstavy specializované na horolezectví, pěší a vodní turistiku. Přinášíme Vám reportáž spolu s vyhlášením výsledků tipovací soutěže pořádané Světem outdooru přímo na výstavě …

30 čestných vstupenek pro vás!
Tip na trip

30 čestných vstupenek pro vás!

Termín konání 23. mezinárodního veletrhu sportovních potřeb a módy – SPORT PRAGUE 2002 podzim se blíží. Svět outdooru bude na veletrhu také přítomen a nyní vám dává možnost vyhrát čestnou vstupenku na tento veletrh. Stačí když se zúčastníte jednoduché ankety (pozn. 13.9.2002 – anketa již uzavřena). Svět outdooru vylosuje ze všech kteří se ankety zúčastní 15 šťastlivců, z nichž každý obdrží po 2 čestných vstupenkách.

Možnost exploze čelovky Petzl SAXO AQUA!
Tip na trip

Možnost exploze čelovky Petzl SAXO AQUA!

Na základě informací firmy Petzl a českého distributora Vertical Sport bychom rádi upozornili majitele čelovky Petzl Saxo Aqua E39 na možnost exploze baterií u tohoto modelu! Vznikem plynných emisí z vadných baterií může dojít k výbuchu a ohrožení uživatele. Více informací …

Jaké bylo letošní letní ISPO 2002
Tip na trip

Jaké bylo letošní letní ISPO 2002

Letošní ISPO se konalo od 3. do 6. srpna tradičně v nádherných moderních prostorách mnichovského výstaviště. Z hlediska outdooru nebylo a není tolik klíčové jako například veletrh Outdoor ve Friedrichshafenu, outdoor je pouhou součástí, přesto je zde možné každoročně vysledovat obecné trendy a směr kterým se ubírají novinky a vývoj v oblasti outdooru.

Nepál 2001 – fotografie z Nepálu
Tip na trip

Nepál 2001 – fotografie z Nepálu

Vystavu fotografií „Nepál 2001“ pořádá od pondělí 17.6. 2002 do čtvrtka 11.7. 2002 (PO-PÁ 9-12, 14-17) prodejna Foto a video pana Jaromíra Novotného v Kolíně v Družstevní ulici 758. K vidění je 14 fotek formátu 20×30 cm, převážně z treku do základního tábora Annapurny a na Poon Hill. Další fotografie jsou z Karnali, řeky v západní části Nepálu a z Káthmandú. Fotil Pepa Beneš. Vystavené fotografie a mnoho dalších je možné vidět také na www.wmap.cz/nepal.

Budvar Man – Adrenalin Cup
Tip na trip

Budvar Man – Adrenalin Cup

Pokud ještě nemáte program na víkend nebo budete v Krkonoších tak pro vás máme tip. Ve Špindlerově Mlýně se v sobotu 29.června koná již šestý ročník extrémního závodu BudvarMan – Adrenalin Cup, což je otevřené mezinárodní mistrovství ČR v extrémním závodě štafet. O jeho náročnosti svědčí to, že patří mezi 7 nejextrémnějších závodů …

Fenomén výstavy stanů
Tip na trip

Fenomén výstavy stanů

Připravujete se na dovolenou, výlet, cestu do dalekých zemí? Potom určitě zjišťujete, co všechno ještě postrádáte a co bude nutné zakoupit. Velmi častou koupí bývá právě v tomto období nákup stanu. Dávno je již doba, kdy se kupující musel spokojit pouze s prohlédnutím letáku, názory prodávajícího, případně zkušenostmi známých.

Petzl Duo LED na první pohled
Tip na trip

Petzl Duo LED na první pohled

Tak i firma Petzl se nám konečně „pochlapila“ a vypustila na trh velmi dlouho očekávaný model úspěšné čelovky Petzl Duo upravený o modul LED diod – čelovku Petzl Duo LED. Dlouho očekávaný proto, že jej firma Petzl představila již na letním veletrhu ISPO 2001. Exkluzivně Vám nyní na Světě outdooru přinášíme seznámení s jedním z prvních kusů této čelovky na českém trhu.

Zemřel norský výzkumník Thor Heyerdahl
Tip na trip

Zemřel norský výzkumník Thor Heyerdahl

Dnes odpoledne po dlouhém boji s rakovinou zemřel v rodinném domě v Colla Micheri v severní Itálii ve věku 87 let proslulý norský badatel, výzkumník a autor Thor Heyerdahl. Thor Heyerdahl se narodil roku 1914 v Larviku na jihu Norska. V obecnou povědomost vstoupil hlavně díky svým expedicím Kon-Tiki, Ra I, Ra II a Tigris a archeologickým výzkumům na Velikonočním ostrově, Maledivách a v Peru. Od roku 1949 je veřejnosti přístupné muzeum Kon-Tiki v Oslo, které se zaobírá jeho prací a vystavuje mnoho expedičních předmětů a nálezů. Thor Heyerdahl byl také dvakrát vyznamenán samotným norským králem Olafem V. (zdroj: The Norway Post, Aftenposten)

Festival Hory a město 2002
Tip na trip

Festival Hory a město 2002

17. – 21. dubna se v Bratislavském PKO na nábřeží Dunaje uskuteční třetí ročník mezinárodního festivalu horského filmu a dobrodružství Hory a město 2002, sestávajícího z promítání horských a dobrodružných filmů, přednášek s promítáním diapozitivů a atraktivních doprovodných akcí. Bloky filmů budou opět rozdělené na SKÁLU, VODU, VZDUCH, a ZEM.


Recenze autora

Test svítilny Fenix LD22 Premium S2
Svícení

Test svítilny Fenix LD22 Premium S2

Fenix LD22 Premium S2 je univerzální ruční svítilna s vysokým výkonem, vhodná pro každou příležitost. Navazuje na předchozí model LD20 a vylepšuje jej mimo jiné o jednoduché a komfortní přepínání světelných režimů bočním tlačítkem umístěným u hlavy svítilny …