Ondřej Müller

Články autora

Sázava na sit-on-topu
Zajímavosti

Sázava na sit-on-topu

Hledali jsme kam se s dětmi vydat na Sázavu na jednodenní výlet a jako ideální nám vyšel úsek z Kácova do Českého Šternberka. Místo obvyklé kanoe jsme zvolili sit-on-top, tedy plavidlo připomínající turistický kajak, ale pro letní výlet na klidnou vodu s dětmi ještě vhodnější než kajak.

Packrafting – pádlování na (ultra)lehko
Rady k vybavení

Packrafting – pádlování na (ultra)lehko

Výhody nafukovacích kánoí a kajaků oceňuje a využívá mnoho vodáků. Možnost relativně snadné přepravy plavidla usnadňuje a v mnoha případech otevírá přístup k řekám, které by jinak zůstaly většině vodáků nedostupné.

Cyklistická dětská kolekce Silvini Punta
Tip na trip

Cyklistická dětská kolekce Silvini Punta

Dětské a juniorské oblečení má ve své nabídce řada cyklistických značek a nechybí ani v nabídce značky Silvini. Čtyřletý testovací jezdec zkoušel komplet nazvaný Punta, který obsahuje ¾ cyklokalhoty s vložkou, slušivý dres, cyklobundu s odepínacími rukávy a navrch pár rukavic s gelovou vložkou.

Leki Trigger Shark –systém pro běžecké hole a rukavice
Tip na trip

Leki Trigger Shark –systém pro běžecké hole a rukavice

Je to už pár let, co jsem si na běžky pořídil hole s anatomickým poutkem. Výhody byly zřejmé, ale v praxi se projevila i jedna nevýhoda, i při krátkých zastávkách bylo nutné pokaždé rozepínat a znovu zapínat pásky holí. Tedy ne, že bych kvůli tomu nespal, ale když se mi dostaly do rukou hole se systémem Trigger Shark, potěšilo mne, jak prostě a elegantně designéři tento „problém“ vyřešili.

Cyklosedačka Hamax Siesta
Tip na trip

Cyklosedačka Hamax Siesta

Chcete-li si s malými dětmi vyrazit na kolo, můžete v současné době vybírat z poměrně rozsáhlé nabídky dětských vozíků a cyklosedaček. Existují různá pro a proti zda sedačku či vozík, rozhodnete-li se ale pro cyklosedačku, pak velmi zajímavým adeptem může být testovaná Siesta od norského výrobce Hamax.

Zkušenosti zkušených – Jesse Guthrie
Tip na trip

Zkušenosti zkušených – Jesse Guthrie

S lezením začal známý průkopník sportovního lezení Američan Jesse Guthrie v roce 1973. Mezi jeho lezecké partnery patřili Jeff Lowe, Kurt Albert, Stefen Glowazc, Jerry Moffat, Wolfgang Gullich a další.

Plavání v divoké vodě II
Praktické rady

Plavání v divoké vodě II

Při plavání v rozbouřeném živlu může nastat plno více či méně předvídatelných situací. Ty nepředvídatelné omezíme nejlépe tím, budeme-li vědět, kde nás potenciální plavání čeká (tj. prohlížením), dobře organizovanou záchranou (ze břehu i z vody), nácvikem plavání v divoké vodě (získáme lepší představu o tom, co se s námi v případě nehody bude dít) a vhodným vybavením…

Jak to bylo se zipem?
Tip na trip

Jak to bylo se zipem?

Zip je pro nás tak samozřejmou součástí každodenního života, že si jeho existenci již téměř neuvědomujeme. Věřili byste tomu, že zip po svém vynalezení čekal téměř 80 let než si ho výrobci všimli a začali jej masově užívat? Američan Elias Hove obdržel patent na své „Automatické, kontinuální uzavírání oblečení“ již v roce 1851. Někdo …

PELI 1150 CASE
Tip na trip

PELI 1150 CASE

Pohybujeme-li se v outdooru, počítáme s tím že budeme často vystaveni nepříznivým vlivům počasí a snažíme se proti nim chránit vhodným vybavením. Používáme-li přístroje jež jsou vůči vlivům okolního prostředí zvláště citlivé (kamery, fotoaparáty, komunikační technika), musíme řešit problém jak toto vybavení před pro ně nepříznivými vlivy prostředí náležitě ochránit. Jednou z možností a léty prověřenou klasikou jsou ochranné přepravní kufry od firmy PELI Products …

Soutěž pro amatérské fotografy.
Tip na trip

Soutěž pro amatérské fotografy.

Společnost R.G.International, pořadatel známých survivalových závodů Raid Gauloises, připravila na svých internetových stránkách www.raidgauloises.com soutěž pro fotografy amatéry. Soutěže se může zúčastnit každý amatérský fotograf, který do půlnoci 17. března 2002 zašle na emailovou adresu ph***@ra************.com, fotografii na téma „ADVENTURE URBAINE“, tedy dobrodružství ve městě. Vítěz soutěže získává možnost se zdarma účastnit letošního závodu Raid Gauloises, který se uskuteční od 28. dubna do 4. května ve Vietnamu. Další výherci obdrží 10x digitální fotoaparát Canon Powershot A10 a 5x kompletní výstroj „Total Look Raid Gauloises“. Více informací a úplné podmínky soutěže naleznete na www.raidgauloises.com .