Jan Novotný

Články autora

Co najdete v Malém Průvodci 2002
Tip na trip

Co najdete v Malém Průvodci 2002

Koncem dubna přišla na pulty obchodů ročenka Malý Průvodce 2002, dosud nejrozsáhlejší nezávislá publikace o outdoorovém vybavení, která u nás kdy vyšla. Na 168 stranách přináší nejen základní informace, srovnávací tabulky a přehled o novinkách v jednotlivých oblastech vybavení pro turisty, vodáky a cyklisty, ale i podrobnější pohledy na aktuální problematiku outdoorového vybavení …

Kdo hledá najde?
Tip na trip

Kdo hledá najde?

Sport Prague podzim 2001: Stěhování do Letňan. Kam kráčí mezinárodní veletrh sportovních potřeb a módy? Co nového nás čeká v příští outdoorové sezóně? Nestihli jste letošní podzimní Sport Prague? Přečtěte si co vám uniklo.

Jarní test rodeových kajaků
Tip na trip

Jarní test rodeových kajaků

Testovali jsme. Nebyl to apríl! Přestože někteří, snad aby se nenechali napálit, raději zůstali doma, sešlo se 1. dubna v Troji přinejmenším 20 jezdičů, nedočkavých až v ledové vodě okusí horké novinky na českém trhu. Jak jsme slíbili, testovali jsme nové rodeové kajaky vyráběné v Čechách.

Rodeo táhne čím dál víc
Tip na trip

Rodeo táhne čím dál víc

Zdá se, že už i v českých krajích se začínají objevovat nové rodeové PE kajaky jako houby po dešti. Dobrou zprávou je, že jde stále častěji o výrobky domácích firem a proto budou jejich ceny mnohem přijatelnější pro české vodáky, než tomu bylo dosud u lodí ze zahraničí. A tak nás těší, že dnes můžeme na Malém Průvodci představit další z domácích rodeových novinek.

Další ryze česká rodeovka
Tip na trip

Další ryze česká rodeovka

Po prvních testech nového modelu rodeového kajaku z dílny Železných, které prý přinesly uspokojivé výsledky, se výrobce rozhodl prototyp nové lodi oficiálně představit a v krátké době připravit k prodeji. Novinka se bude jmenovat WIGO a její první oficiální představení vodácké veřejnosti spojené s křestem proběhne tuto sobotu (25.11.) na Vodáckém karnevalu v loděnici Konstruktivy.

Za Soču se platí!
Tip na trip

Za Soču se platí!

Chystáte-li se náhodou využít možná posledních teplých dnů letošní vodácké sezóny k cestě na oblíbené slovinské řeky Soča a Koritnica, buďte připraveni za jejich splutí vytáhnout z peněženky zhruba 60 Kč.

Plattling rodeo
Tip na trip

Plattling rodeo

Malý Průvodce doprovázel český tým na závodu Evropského poháru v rodeu v bavorském Plattlingu. Přinášíme vám dnes několik postřehů a fotografií z jednoho z nejvýznamnějších rodeových závodů sezóny.

Svezli jsme se
Tip na trip

Svezli jsme se

Poslední březnový víkend měli členové naší redakce spolu s několika vodáckými instruktory možnost otestovat první plně funkční exemplář nové turistické kanoe Ofélie od firmy Železný. Její test proběhl za poněkud neobvyklých podmínek (Sázava, úsek Týnec – Žampach, stav v Poříčí 211cm, průtok 112 m3/s, WW II-III), o to lépe jsme však mohli tento nový výrobek prověřit.

Nastupuje nová generace plastů pro výrobu lodí?
Tip na trip

Nastupuje nová generace plastů pro výrobu lodí?

Na počátku září kanadská firma Riot, výrobce kajaků na divokou vodu, oficiálně představila nový materiál, který bude používat k výrobě plastových lodí pro příští sezónu. Po roce experimentů, vývoje a šestiměsíční zkušební produkci modelů Showbiz a Hammer začne firma na konci tohoto roku používat pro část své produkce nový plast téměř neuvěřitelných vlastností s obchodním názvem Xytec (čti „zajtek“).