HedvabnaStezka.cz SvetOutdooru.cz SvetBehu.cz TuleniPasy.cz Padler.cz FestivalObzory.cz SnowFilmFest.cz ExpedicniKamera.cz

Zavřené krkonošské cesty

Kvůli zvýšenému lavinovému nebezpečí a zavátým tyčovým značením v oblasti hřebenů byla Horská služba Krkonoše nucena zcela uzavřít některé turistické trasy.

„Změna počasí především v hřebenových partiích Krkonoš nám konečně umožnila podrobnější prohlídku turistických tras. Přesto, že jsme se snažili zdejší tyčové značení i v době vánic a mlh kontrolovat a doplňovat, vzhledem k masivnímu snažení je řada cest v podstatě neoznačena. Uzavřeli jsme proto turisticky exponovaný tzv. travers Sněžky z Růžovohorského sedla směrem na Obří hřeben,“ pospal situaci náčelník Horské služby Krkonoše Adolf Klepš. Dodal, že jakmile to podmínky umožní, členové HS tyčové značení doplní. Horská služba také kvůli zvýšenému lavinovému nebezpečí uzavřela pro veřejnost cestu Labským dolem – celou trasu mezi Špindlerovým mlýnem a Labskou boudou. Uzavřená zůstává také od minulého týdne turistická stezka přes Kotel z Dvoraček na Mísečky. Obě stezky procházejí lavinovým katastrem se zvýšenou možností sesuvu sněhu. Tyto lokality jsou všude označeny cedulemi s upozorněním a telefonním číslem na Horskou službu. „Mimo značené a upravené stezky by se turisté a především běžkaři v žádném případě za současných podmínek neměli pohybovat. I na značených cestách ale hrozí nebezpečí. Tyčové značení je zaváté i na dalších trasách. Týká se to například cesty z Labské na Martinovu boudu. V těchto místech je pravděpodobná ztráta orientace i přesto, že viditelnost je oproti předchozím dnům výrazně lepší,“ varoval náčelník Klepš. Upozornil, že Horská služba Krkonoše za uplynulý týden musela vyhlásit několik náročných pátracích akcí a v dalších případech vyprošťovala běžkaře z nepřístupného terénu.

Bližší informace: Adolf Klepš, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 924 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593 , e-mail: tisk@hscr.cz

ZDROJ: Tisková zpráva KRNAP

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: