HedvabnaStezka.cz SvetOutdooru.cz SvetBehu.cz TuleniPasy.cz Padler.cz FestivalObzory.cz SnowFilmFest.cz ExpedicniKamera.cz
Treky

Po hřebenu Punta Basei na Mont Taou Blanc a Cima Percia

Hřeben Punta Basei – Mont Taou Blanc – Cima Percia – Punta Bioula tvoří jakýsi „suchý“ protipól souběžně vedoucímu zaledněnému hřebeni Gran Paradiso – La Grivola. Málokde jinde vystoupíme tak snadno do takových výšek.

Alpy – Itálie

Typ
Hřebenovka, Výstup na vrchol, 2-denní
Stát
Itálie
Další státy
Itálie
Počet dní
2
Vhodné měsíce
říjen, září, srpen, červenec, červen
Délka
35 km
Nejvyšší bod
3438 m n. m.
Převýšení
2500 m
Ledovec / sněhová pole
ne
Horolezecké úseky
bez lezení

Mapa oblasti

Mapa oblasti

Podrobný popis

Jedná se o túru plnou krajinných kontrastů – přecházíme zajímavými zelenými dolinami, kolem překrásných jezer i v kamenité poušti vrcholových pasáží.

Charakteristika

Dvojice krásných vysokých, přitom zcela jednoduše dostupných vrcholů leží tak trochu ve stínu populárního Gran Paradisa. Každý vrchol je něčím jedinečný. Mont Taou Blanc připomene sporou vegetací a gigantickou „odpalovací rampou“ jihozápadní stěny vysokohorskou poušť Atacama v Jižní Americe, Cima Percia tak trochu zaniká svým nevýrazným vrcholem v sousedství odvážně formovaných štítů. Ovšem vyšší jižní vrchol nám v závěru výstupu připraví „horkou chvilku“.

Náročnost

Přes nezanedbatelnou délku túr a značné převýšení jsou oba cíle jen velmi lehce dostupné. Vhodné jako příprava výstupu na Gran Paradiso nebo jako „zákusek“ po dobytí nejvyššího vrcholu Grajských Alp.

Ubytování a jídlo

Rifugio Savoia

Potřebné vybavení

Obvyklé věci na turistiku včetně trekových hůlek a pohorek. V létě nezapomenout na sluneční brýle a opalovací krém.

Přístup na začátek

K chatě Savoia se dostaneme i autobusem.

Povolení, poplatky, omezení, zákazy

ne

Základní trasa

chata Savoia - Punta Basei – Mont Taou Blanc – Cima Percia – Punta Bioula - Dégioz

Další možnosti túr v okolí

Výstup na skoro čtyřtsícovku Grivola

Pomoz ostatním a přidej informace o této túře

Odpovídáte na komentář: