Svět outdooru 1/2018: Rila a Pirin, Retezat, ukrajinské poloniny, Dachstein feratově a mnoho dalšího!

Svět outdooru 1/2018: Rila a Pirin, Retezat, ukrajinské poloniny, Dachstein feratově a mnoho dalšího!

SVĚT OUTDOORU 1/18: bulharská Rila a Pirin, rumunský Retezat, ukrajinské poloniny, feraty v okolí Ramsau am Dachstein, okruh Dachsteinrunde, přes Stüdlgrat na Grossglockner, Jiří Bína na kole kolem světa, Katka Petríková o trendech v cestování, speciál Svět běhu

KDE NAJÍT SVĚT OUTDOORU?

Ve vybraných trafikách za 39 Kč.

V elektronické verzi na Alza.cz.

Výhodné roční předplatné za 95 Kč!

S předplatným získáte následující 4 čísla časopisu, lezecký a vodácký speciál a praktické mapy.

K členství v Alpenvereinu přes SvetOutdooru.cz je roční předplatné za 1 Kč.

Hory východní Evropy

Nespoutané hory východní Evropy – to jsou liduprázdná pohoří, skalnaté štíty, sytě zelené louky v podhůří, pasoucí se dobytek… Civilizací nedotčené kouty přírody ideální pro nepoučitelné romantiky. Vydejte se s námi v prvním čísle na toulky rumunským Retezatem, bulharskou Rilou a Pirinem nebo několika ukrajinskými poloninami!

Prohlédněte si další ukázky z časopisu!

Dachstein feratově i trekově

Skoro třítisícový Dachstein patří k oblíbeným vrcholům milovníků VHT. Samotný vrchol ale není jediným zajímavým cílem v okolí. V prvním čísle časopisu vyrazíme na krásnou okružní túru po pohostinných horských chatách okolo celého masivu nebo prolezeme krásné vzdušné feraty v okolí Ramsau am Dachstein.

Přes Stüdlgrat na Grossglockner

Horský vůdce Vojta Dvořák sepsal návod jak na oblíbenou lezeckou túru na nejvyšší vrchol Rakouska. Nechybí ani podrobný návod, jaký „matroš“ budete na túru potřebovat a na co si dát pozor.

Jiří Bína: Na kole kolem světa

I když do té doby na kole skoro nejezdil, pořídil si Jiří Bína k padesátce kolo a o pár let později na něm vyrazil do světa. Už přes 15 let na etapy objíždí zeměkouli. Každý rok zhruba na tři měsíce zmizí sám jen se svým kolem v dalekých krajích, denně ujede kolem 100 km, spí pod stanem… Jeho cesty ho zavedly do několika desítek zemí na šesti kontinentech, v nohách má za tu dobu neuvěřitelných víc než 78 600 km…

Katka Petríková: O trendech v cestování

S levnými letenkami se v poslední době roztrhl pytel a cestování se stává stále masovější záležitostí. Neztrácí už exotika kvůli množství lidí své kouzlo a dají se ještě objevit autentická místa i v turistických zemích? Na naše všetečné dotazy odpovídala Kateřina Petríková, která už více než pět stojí v čele nejčtenějšího cestovatelského portálu u nás HedvabnaStezka.cz.

Novinky z ISPO 2018

Co přinesl největší světový outdoorový veletrh v Mnichově? Čím se blýskly zahraniční a české značky? Náš tým byl u toho a vše zdokumentoval!

Recenze

Speciál Svět běhu

32 stran o běhání v přírodě: tipy na trénink, rozhovor s skyrunnerkou Annou Strakovou, s čím nám může pomoct kineziotaping, jak běháním spalovat tuky, jak začít s orientačním během, jarní výběhy českou přírodou a mnoho dalšího!

Pěkné čtení přeje

Natálie Kohoutková

šéfredaktorka

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: