Varic jsem si poridil, ale pouze horak…

Karel

Varic jsem si poridil, ale pouze horak a zavetri na minitrangii. Da se na tom obstojne varit (vsechny testy, co si vygooglujete nebo tento na svetoutdooru jsou realne). Pri pokojove teplote (a bezvetri) jsem varu 0.9 litru vody dosahl tak za 12 minut (ze studeneho horaku), dalsi 0.9 litr potom za 7 minut. Na 25 nebo 27 by to asi bylo lepsi, protoze tam neni takovy unik tepla kolem hrnce. Chtel bych podotknout, ze nazev „zavetri“ neni u systemu miniTrangia to nejpresnejsi. Slouzi jako neprilis stabilni stojan a da se pouzit jako predehrivac pro chladne pominky (viz dale). Ackoliv se to nezda, venku fouka temer vzdy dost velky vitr, aby vam v nekvalitnim/zadnem zavetri michal s plamenem natolik, ze doba vareni bude o dost delsi. Jako zavetri jsem tedy pouzival karimatku. Snazil jsem se take varit ve 3 stupnich nad nulou (5.8. 2005 rano, Dolomity) a varic nechtel vubec chytnout. Do „zavetri“ jsem tedy nalil trosku lihu, zapalil a nechal ohrat horak. Stacilo tak kolem 20 vterin a horak hned sam chytnul od horiciho „zavetri“. Regulator plamane je dost hrozne zarizeni – pouzival jsem ho pouze jako zhasedlo.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: