Mám problém s novou lampou Petromax 500 : málo svítí (mám jednoznačné porovnání s obdobnou lampou Optimus) a na punčošce se neustále tvoří saze které nemizí. Tyto problémy nastaly až poté, co jsem u dodavatele lampy fy CONRAD reklamoval keramický směšovač (díl č.3) jelikož po několika desítkách hodin provozu se u něj vyčvachtal závit až tam skoro žádný nezbyl a směšovač samovolně vypadl. CONRAD uznal mou reklamaci a po opravě předal lampu s novým keram. směšovačem (díl č. 3) a novou směšovací komorou (díl č. 34). Mám podezření, že mi u CONRADů dali keram. směšovač a směš. komoru patřící jinému typu lampy – nepamatuji si to přesně, ale domnívám se, že původní směš. komora měla trochu jiný tvar než ta nová. Oba původní díly mě CONRAD s opravenou lampou nedal. Problémy se svítivostí i sazemi přetrvávají, i když je vše utaženo, nikde nic neuniká a ani změna polohy šroubu směš. trubice nebo změna vzdálenosti směš. trubice od trysky nemají žádný vliv. Nevíte někdo co s tím? Díky za rozumné rady. Ota