Kamoš ten Horal z Jihokovu čerstvě koupil,…

Ryba

Kamoš ten Horal z Jihokovu čerstvě koupil, tak jsme dělali s mým obstarožním Vaříkem porovnání.
1. nový Horal je podstatně těžší – je to z nějaké mosazi či čeho.Vařík je z hliníku, váží snad třetinu.
2. souvisí s váhou – Horal pomaleji startuje – než se těch 20 deka kovu nahřeje, prostě to dýl trvá.
3. Plně nahřátý Horal podstatně kultivovaněji hoří, připomíná to nízkotlaký PB vařič. Zároveň má výrazně menší spotřebu (asi o 40 %) Vařík když se rozvášní, tak je z něj plamenomet, plameny olizují ešus i k hornímu okraji.
Závěr: na vaření vody v objemu větším než malém 🙂 tj. cca nad 1 litr, příp. klasické vaření špaget, polívek atd. je nový Horal lepší. Ale ta váha…

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: