ALTUS: outdoorové vybavení ze Španělska

ALTUS: outdoorové vybavení ze Španělska

Už víc než 70 let vyrábí firma Altus praktické a spolehlivé vybavení po milovníky trekingu a horolezectví. Ačkoli je u nás tato outdoorová značka méně známá, vyvinula se postupně z malé španělské firmy v globální značku, jejíž výrobky se těší oblibě kromě Španělska třeba v Latinské Americe a stále více i v Evropě.

Historie firmy Altus se datuje do roku 1945. Tehdy nedostatek kvalitního horolezeckého vybavení, které by splňovalo jejich potřeby, přivedl nadšence ve španělské Zaragoze k nápadu navrhnout a vyrábět vlastní batohy, stany nebo spacáky.

Prohlédněte si celou fotogalerii…

Výroba firmy, sídlící dodnes ve městě na úpatí Pyrenejí, se postupně rozrůstala a dnes jejich nabídka čítá širokou škálu produktů od kempingového vybavení přes technické oblečení, sluneční brýle, obuv, trekové hole až po horolezeckou výbavu a další nezbytné doplňky pro kemping a cestování.

Technologické inovace

Stejná vášeň pro hory a pohyb v nich, která stála u zrodu značky, pohání její vývoj dodnes. Současná výroba se nese ve znamení technologických inovací, pečlivého výběru materiálů a zlepšování designu, které mají za cíl uspokojit stále náročnější potřeby milovníků hor. Značka Altus drží krok se světovým trendem snižování hmotnosti, zvyšování odolnosti i důrazu na estetičnost, aby nabídla produkty co nejvyšší kvality při zachování konkurenceschopné ceny.

Proto není překvapující, že se stala první španělskou značkou ve svém oboru, které byl udělen certifikát standardu kvality ISO 9001. Tento světově uznávaný systém managementu kvality dává záruku vysoké úrovně výrobního procesu a tím i stabilní kvality výrobků – od výběru materiálů až po konečný produkt.

Šetrně k prostředí

Jedním z hesel firmy, založené milovníky přírody a hor, je respekt k životnímu prostředí. Přesvědčení, že je potřeba chránit naši planetu a přistupovat k výrobě zodpovědně, vedlo k Altus k přijetí normy ISO 14001. Firmy s tímto mezinárodním certifikátem kladou důraz na snížení ekologického dopadu výroby ve všech jejích fázích a snaží se tak dostát svým závazkům vůči životnímu prostředí.

Prověřeno v terénu

Výrobky značky Altus využívají špičkoví horolezci, horší vůdci i ostřílení cestovatelé. Firma podporuje řadu outdoorových profesionálů, jako je například výborný španělský lezec Dani Moreno, kteří se podílí na vývoji produktů a pomáhají zlepšovat jejich kvalitu.

Díky jejich důkladnému testování v terénu získává Altus zpětnou vazbu o odolnosti materiálů a funkčnosti výrobků, které se snaží neustále vylepšovat. Výsledkem tak je spolehlivé a praktické vybavení pro širokou škálu využití.

Ohlédnout se na víc než 70 let své existence může značka Altus s hrdostí. Vášeň pro to, co vyrábí, jí pomohla rozvinout se do současné podoby. A našlápnutá cesta inovace a modernizace ji jistě zanese ještě dál!

altus

Nabídku značky Altus najdete v prodejně Český ráj v Mladé Boleslavi nebo na e-shopu www.ceskyraj.com.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: