Co ukázaly české outdoorové značky na veletrhu ISPO 2018

Co ukázaly české outdoorové značky na veletrhu ISPO 2018

To nejlepší z českých značek v outdoorové kategorii na největším veletrhu se sportovním zbožím ISPO 2018 v Mnichově.

Přední české outdoorové značky se objevily i letos v Mnichově. Některé ukázaly víceméně to, co naše redakce Světa outdooru viděla už na veletrhu OUTDOOR v létě 2017, ale několik z nich předvedlo pár novinek, které určitě neopomeneme v našem přehledu uvést. Co tedy zaujalo redakci Světa outdooru na veletrhu ISPO 2018?

Opět uvádíme pro přehlednost podle abecedy.

Emspoma

Společnost JUTTA s.r.o. je českou specializovanou rodinnou společností, která v oblasti výroby profesionálních masážních prostředků úspěšně působí na trhu od roku 1997. Tradice jejich masážních prostředků však sahá již do roku 1965. Na veletrhu ISPO představili kompletní kolekci masážních prostředků a nově i Emspoma Pro nové emulze s extra vysokým obsahem účinných látek. V řadě PRO najdete tyto produkty: hřejivý krém, chladivý krém a regenerační krém. Pro ženy nás zaujal Anticellulite – speciální masážní krém určený k péči o problematické partie hýždí se sklonem k celulitidě. Obsahuje revoluční komplex 4 vysoce účinných aktivních látek přispívajících ke zpevnění, vyhlazení a hydrataci pokožky. Kdo to bude v redakci testovat?

Direct Alpine

Kolekce ZIMA 2018/19 dostala nový, dynamičtější design. Výraznější geometrické linie posilují optiku postavy a působí progresivním, až lehce agresivním dojmem. Direkťáci opět zdůraznili techničnost svých modelů. To je snad nejlépe patrné z nového modelu softshellové bundy pro aktivní pohyb, která nese název MISTRAL (vychází z modelu Summit). Kompletně předělali izolační bundy, které jsou v duchu nového progresivnějšího designu. Na základě velkého úspěchu lehké a prodyšné izolační bundy ALPHA vznikl nový model, ALPHA ACTIV, který je zaměřený na vysoce aerobní aktivity. Kombinací různého materiálu na těle (izolace Alpha) a na rukávech a bocích (prodyšné elastické panely) snížili váhu a zvýšili celkovou prodyšnost bundy. Inovací prošel i jejich bestseller – hardshellová bunda GUIDE. Nový design + zvýšení odolnosti přidáním mechanicky odolného materiálu na límec a konce rukávů. No a důležitá je také dámská kolekce. Vznikly nové dámské modely (například verze od úspěšné pánské bundy ALPHA). Nový GUIDE LADY. Velký úspěch se očekává od přepracované izolační vesty BONA. Zkrátka dámská kolekce je zase o něco víc „ženštější“.

High Point

Po několika letech vývoje High Point představil třívrstvou bundu „MASTER JACKET“ s neuvěřitelnou prodyšností 48 000 g/m2/24hod a váhou pouhých 325g! Spolu s japonskou firmou Toyota vyvinuli speciální materiál BlocVent Pro Superlight, který tyto úžasné parametry má, jeho hmotnost je skutečně nízká a zachovává vysokou odolnosti materiálu. Dále představili bundu PROTECTOR, která je po letech vývoje již ve verzi 4.0.

Indiana Jerky

Pro sportovce nebo zdatného výletníka není zdravější, rychlejší a výživnější svačinky než sáček Indiana Jerky. Je to lehká, na dotek nemastná pochoutka, která obsahuje až 73 % proteinů a jen minimum tuku. Kompletní nabídka obsahuje tyto druhy masa: hovězí, vepřové, krůtí, kuřecí a nově i sušené maso z tuňáka.

KAMA

Velice pěkná prezentace toho, co umí tato značka nejlépe. Čepice a svetry. KAMA komunikuje navenek, že nevyrábí oblečení a doplňky pouze na zimu, ale věci na celý rok.

NORTHFINDER

Představil highlighty na sezónu podzim/zima 2018 – 2019. Především prémiovou zimní sérii bund ZIG-ZAG s nejprogresivnější termoizolací od PrimaLoft® black insulation THERMOPLUME a technologií lepených komor, hybridní bundu POLARTEC® ALPHA® DIRECT version, nové anatomické střihy a materiály (POLARTEC® Power Wool™) u mikin a nové střihy a materiály u outdoorových a lyžařských kalhot.

Northman

Kromě klasické a široké kolekce ponožek ukázal i kompresní podkolenky, které mají extra plochý šev špice, odstupňovanou úroveň komprese, komfortní protiskluzový lem a zesílení špice a paty pro zvýšenou odolnost. Podle slov vystavovatele se firmě daří a jsou spokojení s veletrhem ISPO.

Pinguin

Zaujala nás kolekce péřových bund s plnivostí 600 cuin.  Bunda Frost jako nejteplejší. Bunda Mont Blanc je péřová bunda s duální konstrukcí – jedná se o přepážkovou konstrukci komor eliminující studené švy s komorami prošitými skrz. Kapuce s vyšším límcem zvyšuje tepelný komfort. Dalším zajímavým kouskem je bunda Movement, která kombinuje zateplené a prodyšné panely. Další péřové bundy se jmenují Hill a Hill vest, Hill Hoody a Breeze a Breeze vest. Zajímavou alternativou k péřové izolaci je bunda Fluidum – ultralehká zateplená a oboustranná vrstva, která díky několikanásobnému silikonovému zátěru je i vodoodpudivá. Vizuálně zajímavá byla hřejivá a prodyšná buda Fuzzy Tech z materiálu Thermicorcore stretch a Fuzzy tech. Rozšířena byla i kolekce kalhot: Backcountry, Ranger, Level, Technical, Crest a Flow.

ROCK EMPIRE

Ucelená kolekce vybavení pro horolezce a via ferratisty. Hlavní novinkou byl asi lanobatoh či taška bez plachty. Celé lano se ukládá do pouze do tašky tak, aby i v příkrém terénu lano nesjíždělo a neválelo se po zemi.

Saltic

Tak novinkou byly určitě minimalistické boty, které prý sednou každému.

Singing Rock

Zaujaly nové ferratové rukavice a ferratové sety s otočným čepem. Konečně vlastní ledovcové šrouby, ke kterým prý brzo přibude klička.

Sir Joseph

Zaujala nás kompletní kolekce zateplovacích vrstev s náplní Tirol wool. Spike Hooded Man/Lady, Vertin Man/Lady, kalhoty Spike Pants z vrchního materiálu Softex DIAMOND s DWR úpravou, Vertin Vest Man/Lady a Forza Man/Lady jako bunda s technickým střihem a pružnými panely z technofleece (vyrobený v Evropě). Samozřejmě se nám líbila i řada péřových bund Minimis 250, 180 v pánském a dámském provedení. Jako opravdu minimalismus na druhou představil Sir Joseph bundu či větrovku Minimis 70. Jedná se o ultralevou větrovku z materiálu Quantum Y od firmy Pertex. Dokonce zbylo i místo na jednu kapsu. Hmotnost ve velikosti (M): Man 85 g, Lady 75 g!

SKINNERS

Malá česká značka, která představila v Mnichově pouze jeden výrobek, ale s velkým úspěchem. Ponožko-boty. Nyní v nových barvách. Parádní byla prezentace a testovací zóny. Ani jsme netušili, jak agresivní je LEGO stavebnice. Chodilo se po jejích kostičkách a dílech.

Tendon

GearBag – sofistikovaný lanobatoh, který pojme ještě lezečky, sedák, karabiny, pití a další vybavení. Spousty vychytávek, kapes či skrytých popruhů pro fixaci lana na batoh když už není uvnitř místo. Tendon dále představil rozšíření  technologie TeFix (fixace opletu a jádra) u dalších dynamických lan.

Tilak

Tilakovská klasika bunda Raptor se dočkala dietního režimu. Na hrudníku jsou pouze dvě kapsy s légou a jednou malou kapsou na levé paži. Přepracovaná je údajně i kapuce a disponuje odepínatelným sněhovým límcem. Zaujalo nás také triko Mera, které je vyrobené z japonského materiálu Teijin Deltapeak. Jedná se tak o doplnění základní vrstvy v nabídce Tilaku. Několika změn se dočkala i bunda Storm.

TRIMM a LASTING

Tyto dvě české značky vystavují tradičně spolu. Doplňují se. Lasting se stará o spodní vrstvu a Trimm o zbytek. Ten představil i novou kolekci lyžařského oblečení. Retro jde opět do módy! Kromě toho jsme měli příležitost ochutnat a testovat tyčinky SENS, vyrobené ze cvrčků!

Warmpeace

Tak ten předvedl celou řadu nových kousků: nově v kolekci péřové bundy Drago a Swing z materiálu Colibri DWR a náplní z kachního peří 90/10 s plnivostí 600 cuin. Nová je v kolekci i „severská“ péřová bunda Alaskan. Barevná je kolekce lehkých prošívaných bund Spirit (pánská) a Astra (dámská) s náplní Primaloft.  Nadchly nás vlněné mikiny Mountain Sheep s unikátním celo-potiskem z materiálu, který obsahuje Tencel (vlákno z eukalyptového dřeva), vlnu Merino a pružný Spandex.

YATE

Nafukovací i pěnové karimatky. Nová řada skládacích pěnových karimatek a různých potištěných či nesmekavých podložek pro cvičení a jógu. Zaujal nás netradiční membránový ventil, který usnadňuje nafukování i vyfukování „samonafukovaček“. Novinkou byla též série zateplovacích vložek z pěny pod oblečení pro aktivity jako je bruslení či snowboarding.

Kompletní fotogalerie českých značek na veletrhu ISPO 2018

Členění veletrhu ISPO 2018

ISPO MunichVeletrh ISPO 2018 byl členěn do těchto segmentů:

SNOWSPORTS • OUTDOOR • HEALT & FITNESS • URBAN • TEAMSPORTS • VISION • MANUFACTURING & SUPPLIERS • INNOVATION & INDUSTRY SERVICES

Souvisejicí články

ISPO Award OUTDOOR 2018

Co ukázaly na veletrhu ISPO 2017 české značky

Výrobek roku a GOLD ISPO Awards 2017

Zpráva z veletrhu ISPO 2017

Pozvánka na veletrh ISPO 2017

Zpráva z veletrhu ISPO 2016

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: