Helly Hansen – inteligentní spodní vrstva LIFA®

Helly Hansen – inteligentní spodní vrstva LIFA®

Přehled kompletní řady technického spodního oblečení Helly Hansen s technologií Lifa® Stay Dry Technology.

Věděli jste, že:

  • Baselayer (první vrstva) značky Helly Hansen je celosvětově nejucelenější kolekcí funkčního prádla pro volný čas, sport a práci.
  • LIFA je speciální technologie tkaní polypropylénového vlákna.
  • Polypropylén je vlákno, které přirozeně odpuzuje vodu a tedy vlhkost vzniklou potem enormě rychle odvádí od těla?

Jak to funguje?

Lifa® Stay Dry Technology, jak se tato technická řada jmenuje, je založena na kombinaci specifických vláken tkaných a kombinovaných tak, aby optimalizovala odvod potu. Základním materiálem je pletený polypropylen, který disponuje minimální absorpcí vody (navlhavost 0,05 %) a u většiny modelů tvoří kontaktní vrstvu s kůží. Zachycuje pot a transportuje ho pryč od těla. Technologie se neustále vyvíjí, jen za posledních 15 let bylo uvedeno dalších 50 vylepšení a na řadu přišla i merino vlna.

S Helly Hansen Lifa® Stay Dry Technologií je to v suchu

Helly Hansen – základní vrstvy

Současná kolekce sestává ze čtyř řad, jež korespondují s typem provozované aktivity:

HH Dry

Oděvy pro nejvyšší výkon/vysoký odvod potu (HH Dry) určené třeba pro skialp, běh na lyžích apod. a pro sportovce, kteří sportují naplno. Primární funkce je odvod potu. Skládá se pouze ze 100% polypropylenové pleteniny Lifa®.

HH Active

Vrstva pro střední až vyšší intenzitu pohybu určená nejlépe pro lyžaře, běžce, cyklisty. Vedle odvodu potu a udržení sucha (superodpařování) má vyšší tepelně izolační schopnost a volnější střih. Tato řada je tvořena dvouvrstvou technologií, kdy vnitřní kontaktní materiál je Lifa® a vrchní vrstva je tvořena polyesterem. Tato kombinace zajišťuje extrémně rychlý odvod vlhkosti od těla a její „uzamčení“ ve vrchní vrstvě.

HH Warm

Řada HH Warm, jak naznačuje název, se zaměřuje na udržení tepla. K tomu je samozřejmě sucho podmínkou, takže kontaktní materiál je Lifa® (PP pletenina) odvádějící pot. Ve spojení se svrchní vlnou merino, která udržuje teplo (i vlhká), tak vzniká kus vhodný do studených podmínek a pro činnosti, kdy se střídá aktivita (tvorba potu) a klid – například lyžování, skialp nebo horolezectví.

HH Wool

Poslední řada HH Wool pak už jen využívá přirozených předností a kouzla vlny merino, která je hřejivá, přírodní (tedy nikoli syntetická), má (sic omezenou) schopnost odvádět pot a mimořádně dobře a dlouhodobě odolává zápachu. Pro tuto řadu produktů používá značka Helly Hansen pouze 100% novozélandské merino, a to pouze ze šetrných chovů. Pro aktivity: lyžování, treking, hiking.

Oblečení pro ty nejlepší

Spodní prádlo této značky si vybrala (dá se předpokládat, že hodně vybíravá) reprezentace amerických alpských lyžařů, podobně tak Kanaďané, kteří se od sezóny 15–16 oblékají do HH od hlavy až k patě včetně kombinéz. Z běžeckých lyžařů používají Helly Hansen například Finové.

Mimo to je značka Helly Hansen partnerem více jak 200 lyžařských resortů po celém světě, nově v ČR také Skiareálu Lipno, a obléká přes 60 000 profesionálů v těchto resortech, kteří pracují v těch nejtvrdších podmínkách.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: