Ski&Bike Špičák – sportovní adrenalin i pohodové lyžování

Ski&Bike Špičák – sportovní adrenalin i pohodové lyžování

Šumavský Ski&Bike Špičák patří ke stálicím TOP českých lyžařských areálů, přitom cenově nejpřívětivějším. Užijete si tady sportovní sjezdovky v kombinaci s lehčími tratěmi pro rodiny s dětmi. Tady nenajdete přeplněné sjezdovky a dlouhé fronty, kde by se promenádovaly celebrity na zlatých lyžích. Čeká vás jak pohodové lyžování na tratích vhodných i pro děti či začátečníky, tak adrenalin a opravdové vyžití pro lyžařské fajnšmekry. Místní raritou je nejprudší česká sjezdovka – Šance, se sklonem až 100 % (45°).

Co vás na Špičáku čeká?

Největší lyžařské středisko Plzeňského kraje aktuálně nabízí 8,5 kilometrů sjezdovek, z nichž je 88 % zasněžováno technickým sněhem. Z celkem 5 hlavních tratí je jedna černá (již zmíněná Šance), dvě červené a dvě modré. K tomu  snowpark Freestyle Area na někdejší sjezdovce Lubák a další příjemné svahy pro výuku dětí nebo začátečníků, například dětský areál a hřiště pod hotelem Sirotek, pohyblivý koberec a další hřiště pro děti hned poblíž lanovky. Nové parkoviště hned u sjezdovek pojme 230 aut, čtyřsedačková lanovka a 10 dalších vleků má celkovou kapacitu 7550 osob za hodinu. Pro běžkaře se tady připravuje speciální okruh a v okolí jsou desítky kilometrů upravovaných tratí.

Za kolik se letos na Špičáku lyžuje?

Dobrou zprávou je, že Špičák letos nezdražuje hlavní druhy skipasů – jednodenní pro dospělého zůstává na loňských 610 korunách. Premiérově se zvýhodněných jízdenek dočká mládež ve věku 15 – 18 let (530 Kč). Děti od 6 do 14 let lyžují za 430 korun na den. Areál opět jako jeden z mála v ČR prodává rodinnou jízdenku, kdy platí pouze dva dospělí (1470 korun/den) a neomezený počet vlastních dětí lyžuje zdarma.

Těšit se můžete na rozšířenou nabídku společných skipasů s dalšími železnorudskými areály Belveder a Nad Nádražím. Na sjezdovce Spodní Šance se za umělého osvětlení vždy ve středu, pátek a v sobotu koná večerní lyžování od 18:30 hodin.

Co je ještě letos nového?

Na sjezdovce Spodní Šance, kde stojí trať měřeného slalomu, přibyla fotobuňka a lyžaři si tady testují rychlost své jízdy. Zařízení se může přepínat – buď se jede slalom na čas, nebo se měří rychlost sjezdu. V únoru 2017 si tady odbude premiéra jednoho ze závodů světového poháru v nové disciplíně paraski (seskok padákem a obří slalom).

Neumíte lyžovat? Nevadí, tady vás to naučí a na věku vůbec nezáleží

Letos na Špičáku zahajují už 43. ročník vlastní lyžařské školy s nejlepšími instruktory v oblasti. Nově nabízí i výuku freestylových základů ve fun parku. Pro nejmenší lyžaře již od 3 let organizují každý den zimní sezony kratší výukové bloky. Oblíbené víkendové lyžařské kurzy pro děti (od 6 let) i dospělé startují 14. ledna 2017. Instruktoři Ski&Bike Špičák zajišťují výuku lyžování/snowboardingu také v areálech Nad Nádražím a Belvederu.

Spicak

Více na www.spicak.cz

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: