Recenze: Niceboy HIVE podsie – Bluetooth pecky na plný pecky

Recenze: Niceboy HIVE podsie – Bluetooth pecky na plný pecky

Parametry

Celé jméno recenzovaného výrobku Niceboy HIVE podsie
Druh výbavy Sluchátka
Hmotnost 39 g
Napájení vlastní akumulátor
Druh baterie nebo AKU vlastní akumulátor
Počet akumulátorů nebo baterií 3
Šířka 43 mm
Výška 53 mm
Hloubka 24 mm
Další funkce 1 Podporované profily: Bluetooth HFP, A2DP, AVRCP, SPP, PBAP
Další funkce 2 Stupěň krytí: IP-54
Další funkce 3 Dosah přenosu: 10 m
Další funkce 4 Frekvence: 20 Hz-20 kHz
Další funkce 5 Citlivost: 110 db +- 3 dB
Další funkce 6 Reproduktor: 8 mm
Další funkce 7 Kapacita baterie sluchátek: 60 mAh
Výbava 1 Nabíjení: USB-C kabel
Výbava 2 Bluetooth : 5.0
Infocena 990 Kč
Dodává Niceboy
Více info na www.niceboy.eu

Zaujalo mě

  • kvalita zvuku
  • ovládání
  • hands free mód

Shrnutí recenze

Pokud se držíte návodu, jejich zprovoznění je hračka a po spárování s telefonem si můžete užívat vysoké kvality zvuku oblíbených songů. Umí tyto bezdrátová sluchátka ještě něco? A chcete vědět kolik toho vydrží? Přečtěte si naši redakční recenzi sluchátek Niceboy HIVE podsie.

PODROBNÝ POPIS

Na první pohled

Jakmile otevřete krabičku těchto bezdrátových pecek, vykoukne na vás designově čistý nabíjecí box s logem Niceboy. Po vytažení boxíku a bližším prozkoumání objevíte čtyři modré diody indikující stav nabití baterky uvnitř boxu. Stav nabití zjistíte zmáčknutím tlačítka na zadní straně boxu. Pod tímto tlačítkem najdete vstup pro USB-C kabel, kterým nabíjíte box i sluchátka uvnitř.Odklopením víčka, podobně jako u krabičky cigaret odkryjete samotná sluchátka. Ty drží na místě magnet, proto se nemusíte bát, že byste sluchátka někde vytratili, ovšem pokud nevytratíte celý box i se sluchátky. Každá z pecek má své multifunkční tlačítko, LED diodu, nabíjecí porty a tři velikosti gumových nádstavců. Celkové provedení sluchátek je moc pěkné a je radost na něj pohledět.

Z krabičky rovnou do uší

Před prvním použitím doporučuji prostudovat návod a hned poté zcela nabít box i sluchátka. Pak určitě začnete poslouchat oblíbené skladby dříve než já, kdo se neřídil doporučením z první věty. Zazní-li při poslechu opakovaně neznámý zvuk, zaparkujte pecky do boxu a vyčkejte, než se nabijí. Zhruba po půl hodině budou připraveny k opětovnému použití. Přesnou dobu nabití sluchátek se mi nepodařilo určit a výrobce je v návodu ani na webových stránkách neuvádí. Při dalším používáním sluchátek je stačí pouze vytáhnout z krabičky, samy se zapnou a pokud máte na telefonu zapnut Bluetooth, tak i samy spárují. Vše je doprovázeno zvukovými signály uvnitř sluchátek.

Zvuk jako ve studiu

Jsem audiofil a byl jsem hodně zvědavý jaký zvuk tyto pecky budou mít v porovnání s klasickými drátovými peckami renomovaného výrobce. Ze srovnání jsem byl velice mile překvapen. To co jsem dlouhá léta považoval za hudební standard bylo překonáno. Sluchátka mají výbornou kresbu výšek a velice příjemnou basovou hloubku. Kvalitu poslechu může rušit při velice tichých skladbách ruch, jakési cvrlikání, od přenosu signálu. Při normálním poslechu však nedochází k rušení skladeb. Nastavení hlasitosti přehrávání ovládáte rychlým dvojitým stiskem tlačítka na pravém nebo levém uchu. Pokud máte správně spárovaná sluchátka, pravá strana hlas zesiluje a levá zeslabuje.

Při mém resetování sluchátek do továrního nastavení a jejich opětovném párování se sluchátka identifikovala opačně a já si je po určitou dobu prohazoval. Ničemu to nevadilo, protože pecky mají totožný tvar a jediné co je liší je potisk na jejich vnitřní straně. Druhé resetování sluchátek a dvojité stisknutí tlačítka na levé pecce vše vyřešilo. U ovládání hlasitosti jsem měl pocit, že skok nastavení úrovně hlasitosti je docela velký a občas mi i nejnižší úroveň přišla dost nahlas. Dumal jsem nad nastavení hlasitosti v telefonu, ale na nic jsem nepřišel.

Výdrž baterie

Výrobce uvádí až 15 hodin poslechu při použití Bluetooth 5.0. S přehráváním na mém telefonu s Bluetooth 4.2 se sluchátka přihlásila o nabití po 3,5 hodinách poslechu. Nabíjecí box na jedno nabití dokázal dobít sluchátka zhruba 3,5 krát. Celková doba poslechu tak vychází na 12 hodin a 15 minut, což není příliš daleko do tvrzení výrobce a řekl bych, že je adekvátní zjištění.

Testování uvnitř i venku

Sluchátka jsem testoval během práce na dalším vydání Světa outdooru a musím říct, že jsem ocenil hands free funkci sluchátek. Příjem hovoru kliknutím na pecku je velice příjemné, mikrofon aktivně potlačuje ruchy kolem a volající má čistý zvuk. Tudíž ani šum klávesnice, zběsilé klikání na myš či rozčílené třískání do stolu nemuselo být v hovoru znatelné :-). Při testování uvnitř jsem také výborně otestoval přenos signálu. Ani při pohybu v bytě cihlového domu nedocházelo k větším výpadkům signálu, a pokud tak pouze velice krátkých. Není nad to poslouchat oblíbené skladby nebo ihned přijmout hovor šéfa, který vám oznámit zvýšení platu i v místech, kam i pán král chodí sám. Venku jsem zase ocenil příjem hovoru či přepínání hudební skladby, aniž bych musel lovit telefon z batohu. Ovšem pozor na medvědy nebo projíždějící auta. Sluchátka výborně odhlučňují okolí, a proto bych je bral hlavně do bezpečného prostředí, kde není nutné dávat pozor na zvuky okolí. Naopak, pokud vás budí šramocení myši pod stanem nebo spokojené méďovo brumendo v nedalekém brlohu, pecky použijte – ale pozor, ne perorálně! Pecky mají stupeň krytí IP-54, takže se nemusíte bát ani mírného deštíku, upocení nebo prachu. Ačkoliv jsou sluchátka designově líbivé, jejich ergonomie mému sluchovodu úplně neseděla. Dírky mých sluchovodů mají menší průměr než mají části sluchátek, které se vkládají do uší, a tak po čase poslechu jsem cítil menší otlačení uvnitř sluchovodu. Nicméně sluchátka svým posazením do ucha „vzhůru nohama“ dobře vyplňují prostor ušní chrupavky a ani při rychlejším pohybu v terénu nebo při běhu nemají tendenci vypadávat.

Shrnutí

Když mám něco hodnotit, jsem spíše zdrženlivý a ne vždy se vyjadřuji v superlativech, ale tyto sluchátka mě oslovila. Kvalita zvuku je výborná a vyvážená, signál je stabilní i v bytových prostorách, hands free funguje na jedničku a ovládání pomocí dvou tlačítek jednoduché a intuitivní. Z mého pohledu by potřebovalo doladit odstupňování zesilování a zeslabování hlasitosti sluchátek.

 

Další informace

Niceboy je na českém trhu relativně mladý rychle rostoucí hráč, kterého na trhu s „trendy“ elektronikou dobře znají zejména fanoušci outdoorového natáčení. V oblasti videa nabízí široké portfolio outdoorových akčních kamer, autokamer a doplňkovou stabilizační techniku. Kromě kamer značka dále nabízí také Bluetooth sluchátka, reproduktory a další příslušenství včetně powerbank. Jasnou vizitkou produktů Niceboy je spojení skvělého výkonu, moderního provedení a velmi příznivé ceny. V neposlední řadě Niceboy podporuje celou řadu profesionálních i amatérských sportovců a vyznavačů adrenalinu jako je například olympijský medailista Josef Dostál nebo závodní tým Rally DAKAR či fotbalový klub Dukla Praha.


Zajímavé vybavení

Zkušenosti čtenářů

Štěpán

Moje zkušenost je zatím jen ta nejlepší. Jsou maximálně multifunkční. Když chci pustím si hudbu na plný pecky, jindy koukám jen na videa a v práci zas vyřizuji hovory.
Fakt jedna z nejlepších investicí 🙂

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: