Recenze: Softshellové bundy Helly Hansen VANIR LOGR JACKET

Recenze: Softshellové bundy Helly Hansen VANIR LOGR JACKET

Parametry

Celé jméno recenzovaného výrobku Softshellová bunda VANIR LOGR JACKET
Druh sportu outdoor
Druh oblečení bunda
Rozdělení podle pohlaví pánské
O jakou vrstvu se jedná třetí (svrchní)
Do jakého ročního období se hodí podzimní, letní, jarní
Barevné varianty bright char, laurel wrea, olympian bl
Velikostní varianty S, M, L, XL, XXL
Infocena 4890 Kč Kč
Dodává Helly Hansen Czech Republic
Více info na www.hellyhansen.com

Zaujalo mě

  • prodyšnost
  • reflexní prvky
  • univerzálnost použití

Shrnutí recenze

Jaká může být hybridní bunda a jak vůbec vypadá? Recenze takové bundy od Helly Hansen je zde. Co umí a co už je příliš pro bundu Vanir Logr Jacket?

PODROBNÝ POPIS

Outdoorová bunda, vyrobená z 2,5vrstvé membrány Helly Tech® Performance (vodní sloupec 10 tis mm/m2), kombinovaná s panely z vysoce prodyšného a elastického softshellu s DWR úpravou. Jasně zřetelné jsou tyto různé panely ze dvou materiálů při obrácení bundy naruby (viz foto). Na exponovaná místa je použita membrána a na ostatní softshell s DWR úpravou. Švy na membráně jsou zalepeny páskou. Softshell se stará o dobrou ventilaci, které ještě více pomáhají 3 permanentní ventilační otvory. Dva tyto otvory naleznete nad kapsami (podpaží) a třetí je za krkem. Jsou opatřeny síťovinou a z venkovní strany překryty patřičným materiálem.

Zřetelným prvkem je reflexní vnitřní strany límce u Helly Hansen softshellové bundy VANIR LOGR JACKET.Zřetelným prvkem je reflexní vnitřní strany límce u Helly Hansen softshellové bundy VANIR LOGR JACKET.

Takto vypadá bunda Helly Hansen Vanir Logr Jkt z rubové strany.Takto vypadá bunda Helly Hansen Vanir Logr Jkt z rubové strany.

Poutko a pod ní skrytá ventilace u bundy HH Vanir Logr.Poutko a pod ní skrytá ventilace u bundy HH Vanir Logr.

Jak sedí

Střih bundy je volnější, takže je možné pod ní přidat i izolační vrstvu. Odolá větru, ale při déletrvajícím dešti softshellové panely lehce provlhají – berou vlhkost. Větrání a ventilace se mi zdála perfektní a zvládla i prudký skialpový výstup bez potřeby ji sundávat. Při 2 hodinách chůze ve vydatném dešti softsheloové panely provlhaly. A to navíc i díky, že voda stékala z membrány 2,5vrstvé membrány Helly Tech® Performance na tyto sofshellové díly s pouze DWR úpravou. Přesto jsem nebyl promočený. Proto absolutní nepromokavost této bundy berte s rezervou a počítejte s tímto faktem.

Bunda HH Vanir Logr se minimálně vytahuje i při zvednutých pažích.Bunda HH Vanir Logr se minimálně vytahuje i při zvednutých pažích.

Bunda HH Vanir Logr se minimálně vytahuje i při zvednutých pažích.Bunda HH Vanir Logr se minimálně vytahuje i při zvednutých pažích.

Ochrana ve větru na krkonošských hřebenech v Helly Hansen softshellové bundě VANIR LOGR JACKET.Ochrana ve větru na krkonošských hřebenech v Helly Hansen softshellové bundě VANIR LOGR JACKET.

Kapsy a kapuce

Z venku najdete dvojici kapes a uvnitř jednu na telefon nebo na doklady. Tato vnitřní kapsa je umístěna na pravé straně. Reflexní prvky, typické pro značku Helly Hansen, jsou i na téhle bundě. Stahování kapuce je pružnou tkanicí s neobvyklým zajištěním plastovým dílem s „V“ zářezem, do kterého stačí tkanici jen zaseknout, a tak zajistit. Jde to lehce a snadno.

Kompletní fotogalerie Helly Hansen Vanir Loger Jacket (26)

Kapuce se dobře nastavuje a kvalitně přilehne k hlavě. Límec chrání kromě krku i bradu. Stahování rukávů je kombinované do gumy a se suchým zipem. V pase je stahování vyřešeno již klasickými samosvorkami a pružnou tkanicí.
Bunda dobře sedí, je elastická a tak neomezuje v pohybu a ani při zvednutých pažích se výrazně nevytahuje. Zádový díl je prodloužený.

Místo samosvorek jsou na bundě HH Vanir Logr použity zasekávací plastová táhla.Místo samosvorek jsou na bundě HH Vanir Logr použity zasekávací plastová táhla.

Zadní stahování kapuce Helly Hansen softshellové bundy VANIR LOGR JACKET.Zadní stahování kapuce Helly Hansen softshellové bundy VANIR LOGR JACKET.

Zvýšený límec bundy Bunda HH Vanir Logr chrání dobře proti větru.Zvýšený límec bundy Bunda HH Vanir Logr chrání dobře proti větru.

Závěr

Ideální lehká sbalitelná bunda pro náhlé změny počasí. S dobrou ventilací. S kvalitní membránou na exponovaných místech avšak s limitovanou nepromokavostí softshellových partií. Přesto může nahradit jednu vrstvu navíc, protože tuto bundu můžete mít oblečenou stále na sobě a není nutné tahat nebo dávat do batohu další vrstvy. Reagovat na změny počasí může pouze tím, že ji máte oblečenou na sobě.

Helly Hansen softshellová bunda VANIR LOGR JACKET.Helly Hansen softshellová bunda VANIR LOGR JACKET.

Další informace

Helly Hansen

Helly Hansen je lídr v oblasti oblečení pro závodní plachtění a výkonnostní lyžování, stejně jako prémiového outdoorového oblečení. V současné době značka Helly Hansen obléká přes 50 tisíc profesionálů ve více než 200 resortech po světě. A právě zpětná vazba od nich je pro ni tou největší inspirací vyvíjet pořád lepší a dokonalejší výrobky.  Více informací na www.hellyhansen.com.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: