Kukuczka: Křest knihy o legendě světového horolezectví (6. 2. v Praze)

Kukuczka: Křest knihy o legendě světového horolezectví (6. 2. v Praze)

Křest knihy a debata s autory právě vycházející publikace Kukuczka proběhne ve středu 6. února v pražském Klubu cestovatelů. Přijďte si popovídat s Dariuszem Kortkem a Marcinem Pietraszewským o polské legendě světového horolezectví. Celou akci bude moderovat Martin Krejsa.

Jerzy Kukuczka (známý jako Jurek) byl druhým člověkem na světě, který zdolal všech čtrnáct osmitisícovek a trvalo mu to pouhých osm let, což je dosud nepřekonaný rekord. Většinu výstupů navíc uskutečnil bez umělého kyslíku, v zimě nebo novými cestami, a proto bývá mnohdy považován za nejlepšího výškového horolezce 20. století.

Zahynul 24. října 1989 při výstupu na Lhoce jižní stěnou, když se mu přetrhlo lano. O pár dnů se tak nedožil změny režimu. Právě fakt, že tehdejší komunistický režim v Polsku pro něj byl velkou brzdou, dělá jeho činy ještě výjimečnější.

Termín: 6. 2. 2019, Klub cestovatelů Praha

Akce bude tlumočena do českého jazyka.

Akce je pořádána Polským institutem v Praze spolu s Nakladatelstvím Jota, Nadačním fondem Historie dobrodružství a Klubem cestovatelů PRAHA

„Z Polska až na konec světa“ je nový projekt Polský institut v Praze věnovaný dobrodruhům, cestovatelům či autorům knih o polských úspěších v této oblasti.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: