Vltava Fund Ski Team odstartoval novou sezonu seriálu Visma Ski Classics

Vltava Fund Ski Team odstartoval novou sezonu seriálu Visma Ski Classics

Prestižní seriál závodů dálkových běhů na lyžích Visma Ski Classics odstartoval na přelomu listopadu a prosince v italském Livignu a Češi byli u toho. České barvy hájili mimo jiné závodníci Vltava Fund Ski Teamu, který si na letošek klade ambiciózní cíle.

Úspěchy doma i za hranicemi

Už v loňské sezóně zaznamenal tým, který aktuálně čítá dvanáct členů, nejeden úspěch. „Na začátku sezóny jsme si dali za cíl objet celý seriál Ski Classics a prosadit se i v obou českých seriálech – SkiTour a Stopě pro život. Obojí se nám podařilo splnit,“ hodnotí uplynulou sezónu zástupce vedení týmu Josef Korhoň.

Závodníci Vltava Fund Ski Teamu se loni postavili na start všech 11 klání Ski Classics a v celkovém hodnocení z 29 týmů obsadili 12. příčku. Devětkrát se přitom prosadili mezi třicítku nejlepších závodníků. Noora Kivikko dojela 13. na letošní Jizerské 50, tři 15. místa dovezly Karolína Bícová z Toblachu a Emilie Romanowicz z La Diagonely a Seefeldu. Mezi muži dosáhl nejlepšího umístění Jiří Ročárek, když v jihotyrolském Toblachu dojel 20. Jen o stupínek níž stanuli jeho stájoví kolegové Petr Novák na Kaiser Maxmilian Laufu v rakouském Seefeldu a Fabián Štoček na Jizerce.

Prohlédněte si celou fotogalerii….

Také na domácí půdě zástupci týmu bodovali – v kategorii mužů ovládli oba seriály dálkových běhů. Vavřínové věnce si rozdělili krkonošští rodáci Daniel Máka, jenž se stal celkovým vítězem SkiTour, a Jakub Pšenička, který stanul na nejvyšší příčce stupňů vítězů celé Stopy pro život. V obou seriálech se prosadil také Jiří Ročárek, kterému se podařilo zvítězit v Bedřichovském Night Light Marathonu, Šumavském skimaratonu a Jilemnické 50. Z Jilemnice si zlato odvezla také Emilia Romanowicz.

Posily mezi ženami

Do nové sezóny vstupuje tým s čerstvými posilami. „Výrazně jsme posílili ženskou část týmu. Po mateřské dovolené se do závodů vrací naplno Adéla Boudíková, nováčky v týmu jsou Sandra Schützová a Andra Klementová, obě bývalé reprezentantky. Největším esem potom zřejmě bude naše druhá finská akvizice Heli Heiskanenová,“ popisuje novinky v týmu Josef Korhoň.

Finka Heiskanenová patří ke zkušeným laufařkám. Letos na blýskla čtvrtým místem na Jizerské 50 a v celkovém hodnocení Ski Classics poslední dvě sezóny figuruje na šesté pozici. V nově sezoně však míří ještě výš.

Mužský tým zůstal stejný jako loni a měl by těžit především ze svých bohatých zkušeností.

A s jakými ambicemi tým vstupuje do nové sezóny? „Ve Ski Classics máme v plánu stát na startu ve všech dvanácti závodech. Ve SkiTour chceme obhájit celkové vítězství v hlavní mužské kategorii a rádi bychom vyhráli i hlavní ženskou kategorii,“ přiblížil mluvčí plány týmu.

Všem členům Vltava Fund Ski Teamu držíme palce v nadcházející sezóně! Skol!

Vltava Fund Ski Team můžete sledovat na Facebooku nebo www.vltavafundskiteam.cz

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: