Šumavský Ski&Bike Špičák – sportovní lyžovačka pro celou rodinu

Šumavský Ski&Bike Špičák – sportovní lyžovačka pro celou rodinu

Největší lyžařský areál železnorudské Šumavy má za sebou rozlučku se starým rokem a několik desítek odvážlivců pak na své pomyslné pažbě lyžařských dovedností další zásek – sjezd nejprudší české sjezdovky Šance na Silvestra potmě s pochodní v ruce.

Šance se sklonem 100 % (45°), kde za první republiky stály skokanské můstky (německy Schanze), je spolu s rozhlednou a křížem na skále u vrcholu Špičáku, jedním z nezaměnitelných symbolů zdejšího sportovního střediska (v létě tu provozují parádní bikepark).

Prohlédněte si další fotografie k článku…

Vysoký stupeň adrenalinu doplňují další dvě sportovní (červené) sjezdovky – Slalomová (č.3) a U Zalomeného (č.2) včetně hořejší části Turistické sjezdovky (č.1), které je v dalších úsecích cca ze tří čtvrtin své délky modrá, stejně jako rodinná Spodní Šance. Na ni se dostanete jejím vlastním vlekem (kotva) nebo si tu uvolníte mysl a svaly po absolvování její prudší sestry černé Šance, která se nad ní klene jako horská stěna. Přepravu zajišťuje čtyřsedačková lanovka (kapacita: 2400 osob/hodina, délka 1272 m) a 10 dalších vleků s celkovou kapacitou 7550 osob/hodina.

Nabídka i pro méně zdatné lyžaře a běžkaře, večerní lyžování

Děti a začátečníci mají k dispozici pohyblivý koberec (ti prvně jmenovaní i dětské hřiště) a samostatný výukový areál pod hotelem Sirotek. Na Spodní Šanci ještě stojí trať měřeného slalomu (má i fotobuňku na měření rychlosti jízdy). Koná se tu i večerní lyžování vždy ve středu, pátek a sobotu od 18:30. Pro běžkaře je k dispozici tříkilometrový okruh přímo v areálu a v okolí desítky kilometrů dalších upravovaných stop, včetně tras do blízkého Německa.

Snowpark a funline

Trend posledních let velí rozšiřovat a pořád doplňovat klasickou nabídku o nové herní prvky. Lidé si kromě perfektních podmínek na sjezdovkách pro lyžování či snowboard, chtějí ještě více užívat zábavy a atrakcí. „Proto stále vylepšujeme funline na Spodní Šanci ve třech úsecích podél lesa. Pokračujeme také ve spolupráci s profesionální firmou, která se zabývá stavbou snowparků (Freestyle Area). Na sjezdovce Lubák, kde jsme pro něj vyčlenili místo, jsou takové prvky a překážky, aby si je mohla užít většina lyžařů/snowboardistů včetně dětí, nikoli jen specialisté,“ uvádí ředitel areálu Vladimír Kasík.

Ceny skipasů

Z hlavních jízdenek vyjde cena denního skipasu pro dospělého v hlavní sezoně na 660 Kč. Dětský stojí 465 Kč, mládež (15-18 let) 575 Kč a rodinná celodenní jízdenka (dva dospělí a neomezený počet vlastních dětí) 1580 Kč. „Stále patříme k cenově nejvýhodnějším českým TOP lyžařským střediskům a ceny některých skipasů jako například rodinná jízdenka jsou u nás trvale nejlevnější. Tento trend držíme už druhé desetiletí,“ shrnuje cenovou politiku Vladimír Kasík.

Společný skipas. Online nákup

Jediný společný skipas po oblast Železnorudska se Ski&Bike Špičák zahrnuje střediska Belveder a Nad Nádražím. Ceny kopírují ty ze Špičáku. Libovolný skipas se dá zakoupit i online (podmínky jsou uvedeny na webu www.spicak.cz). Díky němu lyžaři nemusí především v exponovaných termínech sezony stát fronty u kas, ale nastupují rovnou na vleky. Online zakoupený tarif se jim aktivuje při prvním průchodu turniketem.

45. ročník vlastní lyžařské školy

Lyžařská škola Ski&Bike Špičák bude letos kromě domovského areálu a dvou již uváděných železnorudských středisek – Nad Nádražím a Belveder, premiérově zajišťovat výuku i na Alpalouce. Nově zakoupený software, mj. i s propojením na mobilní telefony instruktorů, zjednodušil přihlašování zájemců o výuku. Škola mj. nabízí též individuální kurzy i pro nejmenší děti ve věku 3-4 let.

Půjčovna lyží a dalšího vybavení na zimní hory

Půjčovna lyží je každou sezonu vybavena novým lyžemi značky Rossignol. Můžete si tu otestovat nejvyšší modely z jednotlivých pánských i dámských řad včetně závodních Hero. Kromě 200 sjezdových kompletů (z toho 65 nových párů lyží, 50 snowboardových, 30 běžeckých) si tu půjčíte helmy a chrániče páteře. Dále zde najdete vybavení pro skialpinisty, sněžnice, sáně, fatbike (jízdní kolo na sníh, šířka plášťů 4“), snowscoot (hybrid snowboardu a kola), biski pro vozíčkáře, a také kompletní servis lyží a snowboardů.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: