Slavnostní zahájení Expediční kamery v pražském kině Aero, 21. 2. 2018

Slavnostní zahájení Expediční kamery v pražském kině Aero, 21. 2. 2018

Slavnostní premiérou 21. února 2018 odstartuje v pražském AERU již devátý ročník festivalu outdoorových filmů Expediční kamera. Unikátní projekt, největší cestovatelská a outdoorová akce v ČR, přináší každoročně do místních kin filmy z mezinárodních expedic, dobrodružství i domácí novinky a outdoorové události. Společně můžeme v těměř 200 městech České a Slovenské republiky shlédnout filmy, pečlivě vybrané z těch nejlepších za rok 2017.

Vstupenky na premiéru 21. února v kině AERO jsou v předprodeji.

ZDE

V letošním roce se podíváme do Amazonského pralesa. Co znamená slovo DugOut se vydali zjistit dva mladíci za domorodými kmeny Ekvádoru. Odpověď na otázku našli a odvezli si pěknou řádku mozolů, ale i nenahraditelných zážitků a nezapomenutelné zkušenosti. Z Kyrgyzstánské řeky Sary Jaz připlová snímek Oči Boha. Mezinárodní kajakářská expedice se vrhá do peřejí v hlubokých kaňonech a míří se zadívat do posvátných očí.  Co nám přinese Teória šťastia odcházející lezecké legendy? Příběh o lezcích ze sousedního Slovenska vypráví o setkání dvou generací. Vypravíme se také pozorovat kosatky v ledových norských mořích. Film Oddaný Vás na okamžik přenese pod hladinu poslechnout si jak zpívají kosatky. Česká slackline expedice nás společně s Ančee Kuchařovou dostane v Maroku Back to Heights. Jak zvládá, po úrazu, Ančee návrat do výšek a co vše je slunném Maroku k vidění? O novozélandském závodu a odvaze dvou žen pojednává film Nefritové vody, který čerpá sílu z místních legend.

Pro bližší informace o filmech i o festivalu navštivte stránky www.expedicnikamera.cz. Najdete zdev jakých městech je nejbližší promítání, detailní program i probíhající soutěže. Nezmeškejte promítání ve Vašem kině.

Aktuality sledujte na facebooku a mrknout na některá videa můžete i na youtube.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: