Třetí číslo Světa outdooru 2017 finišuje: těšte se na rozhovor s Márou Holečkem, slovenské hory nebo bikepacking

Třetí číslo Světa outdooru 2017 finišuje: těšte se na rozhovor s Márou Holečkem, slovenské hory nebo bikepacking

Svět outdooru 3/2017 chystá rozhovor s Márou Holečkem, články o bikepackingu, trekování na Slovensku nebo na Kamčatce, Miloš Škorpil radí s přípravou na maraton a půlmaraton, představíme neznámé Kamnické Alpy a mnoho dalšího.

Velký rozhovor o GI

V říjnovém čísle se můžete těšit na rozhovor s Márou Holečkem, kterému se v létě podařil fenomenální prvovýstup jihozápadní stěnou Gasherbrum I. A jak už to tak bývá povídali jsme si nejen o letošním úspěchu, ale i předchozích neúspěšných pokusech i o horolezectví obecně.

Treky

Za trekováním se vypravíme k sousedům na Slovensko ado Polska, kde se dá strávit nejeden prodloužený podzimní víkend. Pohorky si protáhneme taky na Kamčatce. Spousta horkých pramenů, kouřící sopky, medvědi, lososy, pravá divočina bez cest a lidí… Proč se trekování na východní cípu Ruska přezdívá peklo v ráji vám prozradí článek Markéty Hanákové. Nevynecháme ani české hory, na kole se vypravíme třeba do Krušných hor a pěšky projdeme pohodovým tempem Orlické hory.

PŘEDPLATNÉ ČASOPISU SVĚT OUTDOORU

Časopis si objednejte za 95 Kč za rok až do schránky!

S předplatným získáte 4 čísla za rok, běžecký, lezecký a vodácký speciál, praktické mapy a řadu výhod a slev.


Bikepacking

Těšit se můžete na články o cyklistice „na těžko“, tzv. bikepackingu. Sport, při kterém se snoubí požitek jízdy a večery u ohně, vás jistě nadchne stejně jako nás.

Expedice Pákistán

Honza Haráč a Martin Ksanrd se letos vypravili za prvovýstupy v okolí pákistánských ledovců Biafo a Hispar. I když si užili byrokratické obstrukce, překonali téměř neprůchozí pětitisícové sedlo Hispar La a nakonec je ve stěně vytrestalo počasí, zážitky a zkušenosti si odnesli nezapomenutelné 🙂

Miloš Škorpil

Známý trnér a propagátor běhu Miloš Škorpil poradí, jak natrénovat na svůj první půlmaraton a maraton. Pro ty, kdo mají zatím zkušenosti z kratších tratí, napoví, jak upravit trénink a jak dlouho dopředu se připravovat.

Přeběh Islandu

Do nehostinného vnitrozemí Islandu se vypravíme s Martinem Šmídem. Jemu se totiž podařilo uběhnout 644 km napříč ostrovem za 9 dní, sám s 60 kg vozíkem. Za deště a ve vichřici!

Nebudou chybět ani důkladné recenze outdoorového vybavení, které si vzal na starost náš tým testerů.

To ale samozřejmě není všechno! Třetí číslo vychází v půlce října.

Krásné čtení přeje

Natálie Kohoutková, šéfredaktorka

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: