Obrazový průvodce veletrhem OutDoor 2017

Obrazový průvodce veletrhem OutDoor 2017

Projděte si s námi novinky a nové výrobky či technologie, které jsme objevili pro vás na největším veletrhu s outdoorovým zboží na světě OUTDOOR SHOW 2017. Nechejte se inspirovat nebo pište seznam na vánoce.

Na outdoorovém veletrhu OUTDOOR SHOW v německém Friedrichshafenu netradičně v červnovém termínu se však tradičně prezentují všechny outdoorové značky, které něco znamenají, jsou zavedené nebo právě naopak ty, které jsou úplně nové. Navštívili jsme jejich stánky a přinášíme vám o nich obrazové zprávy. Zaměřili jsme se hlavně na novinky nebo na technologie, které nás zaujali.

Kompletní fotogalerie OUTDOOR 2017 (144)

Články a zprávy o oceněných výrobcích INDUSTRY AWARDS 2017 a českých značkách na veletrhu OUTDOOR 2017 uvádíme extra.

Aku

Tato značka hodně dbá na tradici. Tradiční výrobní postupy a ekologický přístup. Aku je členem snad všech myslitelných ekologických sdružení.

Nové boty: V trekové obuvi je to model TENGU LITE GTX – velmi lehké materiály a ELICA podešev. Top model ve své třídě. Též dostupná jako nízká bota TENGU LOW GTX. Skvěle padnoucí nízká bota s propracovaným jazykem.

Obuv z kategorie CLIMATICA je stále populárnější – používá Gote-Tex Surround, takže dýchá i „podrážkou“.

Buff

Buff už nejsou jenom šátky, ale doplňky jsou jsou čepice, šály, baseball kšiltovky, ale i mnohem víc. Španělský specialista po testovací sezoně 2017 ohlásil velký nástup čepic a kšiltovek. Nová kolekce na rok 2018 obsahuje 18 modelů! Pro různé aktivity: Running, Trekking, Travel, Biking a Lifestyle. Vysoká kvalita zpracování a použitých materiálů, laserové řezání apod.

Beal

ESCAPER: Zajímavá věcička pro nouzové řešení, jak slanit na jednoduchém laně a toto lano za sebou stáhnout. Těšíme se na testování.

Jistítko Birdy, skialpový sedák, zajímavá 5mm repka, vaky na lano pro guidy, dětská přilba Mercury, nové lano Wall Cruiser, certifikovaná lana na stěnu včetně zašitého konce s karabinou.

Black Diamond

Nové lezečky, inovované sedáky. Některé lezečky byly vyrobeny ze speciální tkaniny, která vypadala jako pletenina.

Camp

Představil nový tahačák, lezecký batoh Eighen 35l (Jaký je Eighen 22l?), balení mága v dóze, nové vyhazovače sněhu na všech mačkách, předělané baleni tekutého mága do tuby.

Cep

Německý Cep kromě klasické komprese dolních končetin se zaměřil i na kompresi pro lezce. Tváří značky je známý horolezec Stefan Glowacz, který nemá nikdy bandasky.

Climbing Technology

Těšit se můžeme na ještě vylepšený ClickUp+ a nové tlumiče pádu podle současné normy. Po sedmi letech přichází CT s inovovaným modelem oblíbeného jistítka ClickUp. CT přidalo něco na ergonometrii a hlavně vytvořilo patentovaný tzv. ‚V-Proof System‘, který drží lano ve správné pozici. A eliminuje tak nesprávné použití při jištění jak prvolezce tak i na top rope. Také se zlepšilo dávání a dobírání lana. Hmotnost: 110 gramů a pro průměry lan: 8.5 – 11 mm.

Deuter

Německá značka Deuter kladla důraz na prezentaci nové Futury Pro 36. Potenciál vidí v novém hiking segmentu jako partner na jedno i více denní treky. Zlepšená ventilace. Pohodlný bederák. Dostupná je jako 36, 40 a 44 EL a v dámské verzi 34 SL a 38 SL.

Dále také přepracoval sérii Speed Lite. Dostupné velikosti Speed Lite 32 – hmotnost 870 gramů, SpeedLite 26 a SpeedLite 22SL.

Edelrid

Edelrid představil několik novinek. Ekologické lano Swift Eco Dry 8.9 mm. A vytvořil tak nový standard v ekologickém přístupu k výrobě lan. Jako první lano na světě je PFC free a zároveň splňuje UIAA Water Repellent standard a s průměrem 8.9 mm zároveň patří k jedněm z nejtenčích jednoduchých lan na trhu.

Sedák Jester Comfort s integrovaným tlumičem pádu. Samozřejmě i podle nové normy EN958:2017.

Dále nás zaujaly karabiny HMS Bulletproof FG. Hliníkové tělo s drátěnou příčkou (šroubovací nebo triplelock) a ocelovým zesílením v nejvíce namáhané části karabiny.

Garmont

Tři hlavní novinky této obuvnické značky. První je kolekce STICKY s podrážkou Vibram Megagrip a s dvojitým pružením Double Damper. Dále s nově tvarovaným pobytem, které ještě lépe a pohodlněji obepíná chodidlo. Verze: Sticky Stone GTX®, Sticky Stone and Sticky Cloud v dámské i pánské verzi.

Další novinkou je kolekce běžecké obuvi Free Trail. A na závěr působivá kolekce cestovatelksé obuvi TIKAL – přírodní materiály: kůže, guma a korek.

Grivel

Tihle italští experti, vždycky vymyslí a vyrobí nějakou bejkárnu. Někdy se nám zdá, že je to mimo a jindy se jedná o zajímavý horolezecký materiál, které by bylo fajn otestovat a ověřit si naše domněnky.

GSI

Nové outdoorové nože, plastové skleničky budou prodávané po dvou, lehounký hliníkový plecháček se skládacími oušky, skládací lžíce, plastová průhledná placatka, kávovar, nerezová sada Camper.

La Sportiva

Barevná krása a design – italská kráska. Zaujala nás ekologická lezečka Cobra Eco, která je vyrobena z 85% z recyklovaného materiálu. a dětská lezečka Geckogym.

Mammut

Marmot

Marmot představil svůj ekologický koncept treadlight, který obsahuje tři základní přístupy k výrobě ekologicky šetrných produktů.

EVODry – výroba oblečení do deště „rainwear“ 100% PFC free, revoluční PFC free úprava DWR, waterproof 20K mm a breathable 20K MVTR, 100% zrecyklovaný Nylon

treadlight – 100% PFC free spací pytle, ze 75% zrecyklovaná polyesterová izolace, 3 spací pytle

Marmot x Thread – trička vyrobená z 50% recyklovaného plastu (lahve) a z 50% bavlny, nesplňující jakostní standardy, tahle technologie vytvořila 1300 pracovních míst na Haiti, 10 různých triček.

MSR

Hlavní novinkou byla pravděpodobně sada MSR WindBurner Group Stove System. Nízký a stabilní systém s nízkým těžištěm. Nádoba 2,5 l potažena keramikou zvládne pohodové vaření pro 2 – 4 lidi v nejhorším myslitelném ďasu.

A MSR Trail Base Water Filter Kit. Umí a zvládá filtraci klasicky gravitačně nebo jako pumpa. Dva vaky. Jeden na zdrojovou (špinavou) vodu a druhou na čistou. Komplexní řešení na získávání pitné vody v terénu.

Ortlieb

Osprey

Za batohy Levity získal Osprey cenu INDUSTRY AWARDS 2017.

Petzl

U tohoto francouzkého výrobce nás zaujalo hned několik výrobků. Nový tlumič pádu, který byl oproti konkurentům překvapivě malý a s propracovaným točákem. Dále čelovka Bindi, kterou můžete nosit i zavěšenou na krku. A nakonec i nová helma BOREO.

Sea to Summit

Všechny nafukovací karimatky mají nově pumpu (= nafukovací sáček) jako součást přepravního obalu – je tak vždy po ruce a nezapomenete jí vzít s sebou. Po obrácení naruby navíc můžete díky menšímu ventilu na druhé straně nafouknout i STS ventily menších rozměrů.

Příznivci „závěsného odpočinku a spánku“ budou moci do své výbavy zařadit větší, ale stále ultralehkou hamaku (205 g při rozměrech 3,0 x 1,5 m). K ní můžou připojit nové lehké napínací popruhy (jen 77 g).

Největší novinkou je soubor hrnců a pánví Alpha Pot z vysoce odolného a lehkého leteckého hliníku. Jedná se o hrnce ve 3 objemech (1,2, 2,7 a 3,7 l) s revolučním řešením skládací rukojeti a poklice a 2 pánve (průměr 20 a 25 cm). Dostupné samostatně či v sadě, a v kombinaci s novou, samozřejmě lehčí, řadou nádobí DeltaLite (hrnky, talíře). Taková sada hrnců a nádobí pro 2 jedlíky váží jen 765 g, sada pro 4  neuvěřitelných 1 221 g.

Scott

Oblečení a boty na běhání. například nás zaujala kolekce Kinabalu Run. Zvláště použití vlny u modelu Run Kinabalu Merino WB Women´s jacket. Vlna uvnitř a z venku wind stopper tkanina. A taky běžecká obuv ze stekné kolekce.

Swiza

Další švýcarský švýcarák. Nový design a zajímavé nápady jako například skrytá pojistka apod.

Teva

Výrobce ikonických sandálů Teva® odhalil kolekci sandálů pro jaro 2018. Novinkou je řada pletených sandálů. Vychází z originální siluety sandálů Teva a je inspirována sportovním pohodlím pletených pásků. Terra-Float 2 – model s pletenými pásky – díky kombinaci originálního stylu a sportovní výkonnosti přináší ještě lepší zážitky městským dobrodruhům.

Terra-Float 2 Knit Universal debutují v této sezóně jako první pletené sandály v nabídce značky Teva. Jsou vyrobeny ze stylového rychleschnoucího spleteného polyesteru, tyto sandály přirozeně odvádějí vlhkost a udržují tak nohy v suchu a svěží. Ultralehké, sbalitelné a navržené tak, aby držely krok s každým dobrodružstvím. Terra-Float 2 Knit Universal jsou perfektní pro každodenní výpravy. Díky kombinaci prodyšnosti pleteniny, pohodlí lehké odpružené mezipodešve FloatLite™ a odolné podrážky Durabrasion Rubber™ jsou tyto sandály ideální jak do města, tak do přírody.

Hurricane XLT 2 je dalším vývojovým posunem ikonického výkonného modelu Hurricane XLT. Inovace přináší špičkovou trakci díky odolné gumové podrážce Durabrasion Rubber™ a vylepšené odpružení. Novinkou mezi dámskými sandály jsou Hurricane XLT 2 Infinity, které originálně a stylově pomocí propletených pásků upevňují nohu k prověřené a pohodlné stélce. S těmito ležérními sandály můžete vyrazit kamkoliv.

Thule

Představili novou řada batohů Alltrails 35 a 45 l v pánském a dámském provedení, dále nové barvy u batohů Versant a Stir. Většina batohů si můžete doplnit kapsičkami připínanými na bederní pás pomocí systému Versaclick.

Vaude

Šetrný outdoor k přírodě – Into the wild. Nové produkty z řady Skarvan Trekking Series. Tak to jsou kousky pro opravdové trekaře – neporomokavé bundy, střední vrstvy, kalhoty, atd. Vše vyrobeno z recyklovaných materiálů. 100% recyklovaný Symoatex nebo Terracare kůže, apod.

Dostalo nás:

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: