Články


Opravujeme konstrukci stanu
Rady k vybavení

Opravujeme konstrukci stanu

Celkem běžně se Vám může při používání stanu poškodit jeho konstrukce. Ať již díky extrémnímu namáhání a povětrnostním vlivům, tak také nechtěně vlastním přičiněním, tím že šlápnete na jeden nebo více dílů konstrukce. Drobné defekty hravě spravíte, nebo provizorně vyřešíte přímo na místě, v průběhu akce, pokud jste trochu šikovní a máte s sebou …

Zimní ISPO 2002 potřetí
Tip na trip

Zimní ISPO 2002 potřetí

Dnes se ještě jednou vrátíme na zimní ISPO 2002. Ne že by přineslo taková kvanta převratných novinek, ale přece jen bylo na co se dívat. S potěšením můžeme konstatovat, že novinky z Ispa byly již po měsíci k vidění na nedávno skončeném SPORT PRAGUE jaro 2002.

Co přinesl veletrh Sport Prague 2002 jaro?
Tip na trip

Co přinesl veletrh Sport Prague 2002 jaro?

Stejně tak jako pokaždé, i nyní Vám přinášíme aktuální reportáž o jarním veletrhu Sport Prague 2002, který proběhl ve dnech 7.3. – 10.3.2002. Poslední podzimní veletrh se konal nově v areálu Pražského veletržního areálu Letňany (PVA) a nejinak tomu bylo i tentokrát. Veletrhu jsme se účastnili také a tak jste nás mohli navštívit u stánku propagujícího Svět outdooru a veškeré naše další aktivity – ročenka Malý průvodce světem outdooru a Novinky světa outdooru …

Držák na frézy
Tip na trip

Držák na frézy

Loni jsem v Tatrách zahlédl zajímavou pomůcku, která usnadňuje manipulaci s jištěním při lezení v ledu. Na nošení trubkových šroubů do ledu, řečených též fréz, tu dva pražští horolezci Bobr a Kuba používali speciálně vyrobený držák či nosič, těžko říct, jak to pojmenovat (v angličtině často ice screw rack nebo také ice clipper či holder). Držák tvoří dvě karabiny, které jsou za svoji zadní část spojené …

Novinky světa outdooru
Tip na trip

Novinky světa outdooru

Ještě jste se nesetkali s touto námi nově vydávanou tiskovinou? Novinky světa outdooru je název tištěného materiálu informujícího zejména o outdoorovýh novinkách a zajímavostech pro sezónu 2002. Spolu s internetovým magazínem Svět outdooru a ročenkou Malý Průvodce světem outdooru tvoří ucelený zdroj informací ke koupi vybavení, ale i k přehledu o celém světě outdooru. Novinky jsou distribuovány zdarma a naleznete je ve všech dobrých sportovních obchodech a na sportovních výstavách. Přivítáme Vaše ohlasy, nejlépe emailem, nebo přímo zde v komentářích pod článkem!

Soutěž pro amatérské fotografy.
Tip na trip

Soutěž pro amatérské fotografy.

Společnost R.G.International, pořadatel známých survivalových závodů Raid Gauloises, připravila na svých internetových stránkách www.raidgauloises.com soutěž pro fotografy amatéry. Soutěže se může zúčastnit každý amatérský fotograf, který do půlnoci 17. března 2002 zašle na emailovou adresu ph***@ra************.com, fotografii na téma „ADVENTURE URBAINE“, tedy dobrodružství ve městě. Vítěz soutěže získává možnost se zdarma účastnit letošního závodu Raid Gauloises, který se uskuteční od 28. dubna do 4. května ve Vietnamu. Další výherci obdrží 10x digitální fotoaparát Canon Powershot A10 a 5x kompletní výstroj „Total Look Raid Gauloises“. Více informací a úplné podmínky soutěže naleznete na www.raidgauloises.com .

Plynové lampičky
Tip na trip

Plynové lampičky

Jako kvalitní, spolehlivé osvětlení mimo civilizaci, nejlépe pak užívané zejména stabilně, na jednom místě, jako je srub, trvalá základna či tábořiště, nám nejlépe poslouží malá, lehká a přenosná plynová lampička. Lampičky se vyrábí k použití na běžné, dostupné plynové kartuše. Protože se jedná o ty samé kartuše které jsou určeny pro vařiče lze se setkat s několika vzájemně nekompatibilními systémy. Kartuše jsou snadno výměnné a seženou se v několika velikostech a převážně jsou prodávané se směsí plynů (mix) propan-butanu, která hoří i při teplotách pod bodem mrazu.

Kompasy a buzoly
Orientace a plánování túry

Kompasy a buzoly

Pro každého správného outdooráka je znalost základního použití buzoly nutností. Předpokládám tedy, že všichni zkušenější základy znají, a duchu našeho webu se tedy zaměřím hlavně na to, co trh nabízí, co od buzol očekávat a co by měly splňovat. Ani tak se ale nedá vyhnout několika informacím, které bychom měli vědět o buzolách a zemském geomagnetismu my, uživatelé.

Výstava fotografií „Mezi zemí a nebem“ prodloužena
Tip na trip

Výstava fotografií „Mezi zemí a nebem“ prodloužena

Kdo nestihnul shlédnout výstavu velkoformátových fotografií Ládi Kamaráda „Mezi nebem a zemí aneb z vrcholů osmitisícovek až na konec světa“ má ještě šanci. Výstava byla prodloužena o týden, do 10.3.2002. 52 fotky formátu 1,5×1,5m jsou k vidění v Ambitu řádu menších bratří – Františkánů na pražském Jungmannově náměstí . A je na co koukat! Dýchne na vás výheň Sahary i mrazivý vichr himálajských osmitisícovek. Výstava je otevřena denně od 10.00 do 18.30 a její návštěva může být vítaným zpestřením jarního Sport Prague. Vstupné je symbolické 20Kč, pro studenty 10Kč.

Jak se neztratit ve Světě outdooru I.
Tip na trip

Jak se neztratit ve Světě outdooru I.

Při tvorbě nových stránek nás čekal nelehký úkol, jak skloubit velký rozsah s jednoduchou navigací. Proto, aby při prvním pohledu nebyl čtenář úplně ztracen, jsme zvolili možnost dvou druhů navigace. Základní (jednodušší) a Rozšířená (umožňující přesný a rychlý přístup ke specifickým informacím). Volba se provádí v pravé horní části stránky. Při volbě rozšířené navigace se v pravém sloupci objeví druhé navigační menu. Poté lze aktuální obsah stránek vybírat přesněji pomocí levého a pravého menu a přistupovat tak k článkům na základě dvou výběrových kritérií.