Články


Veletrh ispo zima 05
Tip na trip

Veletrh ispo zima 05

Veletrh sportovních potřeb a sportovní módy ispo zima 05 se koná od neděle do středy 6.- 9. února 2005 na Novém výstavišti v Mnichově a navazuje na úspěšné předchozí ročníky. Veletrh je určen pouze pro obchodníky a odborníky. Pořadatelé očekávají více než 1 600 vystavovatelů z více než 40 zemí.

To základní o BC a XC lyžích a sněžnicích
Rady k vybavení

To základní o BC a XC lyžích a sněžnicích

V článcích „To základní o …“ najdete přehledně zpracované informace, které poslouží jako stručný přehled dané oblasti outdoorového vybavení. Pomohou při rychlé orientaci a před nákupem nového vybavení. Z Novinek světa outdooru jsme převzali další téma, tentokrát o lyžích a sněžnicích.

Najdi svůj spacák – Přepočet metabolismu
Rady k vybavení

Najdi svůj spacák – Přepočet metabolismu

V posledním článku našeho seriálu se naučíme zahrnout faktor bazálního metabolismu do výběru spacího pytle. Budeme umět vypočítat konkrétní metabolismus, který může posunout teplotní určení spacího pytle i o více než deset stupňů oběma směry.

Jak to bylo se zipem?
Tip na trip

Jak to bylo se zipem?

Zip je pro nás tak samozřejmou součástí každodenního života, že si jeho existenci již téměř neuvědomujeme. Věřili byste tomu, že zip po svém vynalezení čekal téměř 80 let než si ho výrobci všimli a začali jej masově užívat? Američan Elias Hove obdržel patent na své „Automatické, kontinuální uzavírání oblečení“ již v roce 1851. Někdo …

Bouldering
Tip na trip

Bouldering

Bouldering je jednou z nejrychleji se rozvíjejících forem sportovního lezení. Lze se mu věnovat v přírodě i na umělých terénech, cesty jsou krátké, nevedou vysoko nad zemí a kromě fyzického výkonu musíte také vymyslet, kudy polezete. V krátkém seriálu se můžete seznámit s boulderingem i s vybavením, které je k němu potřeba.

Malá vánoční procházka
Tip na trip

Malá vánoční procházka

Redakce Světa outdooru přeje všem čtenářům pod vánoční stromeček samé funkční a kvalitní outdoorové vybavení, pohodu a spokojenost. Jako malý dárek od nás přijměte vyprávění, ve kterém samozřejmě nemůže chybět outdoorové vybavení. Ale věříme, že vás nezarmoutí.

Smrt si nevybírá
Tip na trip

Smrt si nevybírá

Čtyřicítka krátkých příběhů z Vysokých Tater v knize Smrt si nevybírá přibližuje osudové okamžiky při dramatických akcích záchranářů horské služby. Bohužel jen část záchranných akcí končí šťastně a autor Jaroslav Švorc, publicista a předseda Tatranské horské služby, varuje svojí knihou před neuváženými kroky a přeceněním vlastních sil v horách…

Turistický atlas Česko 1:50000
Tip na trip

Turistický atlas Česko 1:50000

Úhledný pořadač s nápisem Turistický atlas Česko zabere v knihovně podstatně méně místa v porovnání s kompletním vydáním turistických map ČR, a přitom je mapový obsah totožný. SHOCart vydal pro turisty pozoruhodné mapové dílo, které dosud u nás nemá obdoby. Dosud neuskutečnitelným snem mnoha aktivních turistů a milovníků přírody byla aktuální padesátka celé republiky se …

Postřehy ze Sport Life
Tip na trip

Postřehy ze Sport Life

Co zaujalo na veletrhu Sport Life spolupracovníka Světa outdooru Jana Hlaváčka? Drobné postřehy doplňují a dokreslují redakční článek z pohledu našeho externího autora, který místo aby pomáhal na stánku, flákal se po výstavišti s foťákem v ruce;-)

Zápisky ze Sport Life 2004
Tip na trip

Zápisky ze Sport Life 2004

Ve dnech 11.-14. listopadu proběhly v Brně veletrhy Sport Life a boat Brno. Jaké byly z pohledu outdoorového návštěvníka? Dojmy i zajímavé informace z výstavy najdete v článku sestaveném z poznámek a zápisků redaktorů Světa outdooru, kteří v Brně samozřejmě nemohli chybět.