Vyrazte se Světem outdooru 4/2016 do zasněžených hor na skialpech, běžkách i sněžnicích!

Vyrazte se Světem outdooru 4/2016 do zasněžených hor na skialpech, běžkách i sněžnicích!

Poslední letošní číslo Světa outdooru vyšlo z tiskárny a během tohoto týdne zamíří k předplatitelům do schránky i na naše distribuční místa po celé republice. Podíváme se v něm na skialpy, sněžnice i běžky. Pokud se na zimu neukládáte k zimnímu spánku a vyrážíte na hory, tohle čtení by vám nemělo uniknout!

PDF VERZE KE STAŽENÍ

SKIALP

Ve Světě outdooru 4/2016 jsme přichystali tipy na skialp v zajímavých i exotických destinacích, jako je Írán, Norsko nebo ruský Kavkaz. Za heliskiingem se vypravíme do prašanem pokryté Britské Kolumbie.

Prohlédněte si celou fotogalerii!

Pokud vás zajímá jízda volným terénem, nechte si od horského vůdce Karla Kříže poradit, jak a kde s freeridem začít. Upozorní také na nejčastější chyby začátečníků.

Nenechte se také ujít článek o novinkáchlavinové výbavě, co rok se vývoj šikovných lavinových batohů a dalšího vybavení posouvá mílovými kroky.

BĚŽKY

Zaměříme se i na běžky – kromě tipů na trasy v Jizerkách, Krušných horách na Vysočině nebo v Beskydech a Javorníkách na Valašsku poradíme i s přípravou na dálkový lauf. Představíme vám také nejhezčí dálkové běhy na lyžích v Evropě i ve světě.

SNĚŽNICE

Pokud jste fandou putování zasněženou krajinou na sněžnicích, načerpáte tipy na tři víkendové výpravy v rakouských Alpách. Horská průvodkyně UIMLA Marie Lollok Klementová nám doporučí své ověřené víkendové tipy na sněžnice v Totes Gebirge, Raxalpe nebo Vysokých Taurách.

Kde najdete Svět outdooru 4/2016?

Věděli jste, že Svět outdooru můžete čtyřikrát do roka dostávat až do vaší schránky za předplatné pouhých 79 Kč ročně?

Stačí se zaregistrovat na: www.SvetOutdooru.cz/predplatne

Dál je časopis k dostání zdarma na našich distribučních místech nebo ke stažení v PDF na www.SvetOutdooru.cz.


CESTY

Za trekováním se vypravíme doslova na druhou stranu světa na Nový Zéland. A protože je to země zaslíbená outdooru, vydat se můžete na treky, pádlovat v zátokách podél pobřeží nebo po řekách skrz neprostupnou džungli ve vnitrozemí a vyzkoušet si i nějakou tu adrenalinovou aktivitu. Pokud tedy patří mezi vaše tajné sny, nenechte si tuhle outdoorovou mozaiku s nádhernými panoramatickými fotkami ujít.

OSOBNOST

Ze zajímavých osobností se můžete těšit na rozhovory s ostříleným extrémním bikerem Janem Kopkou, který má za sebou závody v drsných mrazech Aljašky, v pouštních oblastech Austrálie nebo Maroka, stepích Mongolska nebo horách Kanady. Na Aljašce ho okouzlil život místních indiánů, který mu často přijde daleko smysluplnější, než život obklopený všemi „výdobytky“ civilizace.

EXPEDICE

Těšit se můžete i na odlehčený rozhovor se členy expedice SKI Nošak. Zdeňkovi „Háčkovi“ Hákovi se dokonce podařilo sjet nejvyšší vrchol Afghánistánu na lyžích – jako prvnímu Čechovi a druhému člověku v historii!

Podíváme se ale i na osmitisícovku. Konkrétně se vypravíme na Čo Oju, kam se na podzim vypravila česká expedice včetně nevidomého horolezce Honzy Říhy. Na to, jak probíhá taková nevšední expedice, jsme se zeptali Libora Uhra.

VYBAVENÍ

Testovací tým měl celý podzim napilno a prověřoval 24 kousků vybavení. Jak se nám osvědčily, se dozvíte v nezávislých recenzích.

Pěkné čtení přeje za celou redakci

Natálie Šírová

Šéfredaktorka Světa outdooru

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: