HIGH PEAK – Motivace vyrazit ven …

HIGH PEAK – Motivace vyrazit ven …

Německá značka High Peak je jedním z předních výrobců potřeb pro kempování a turistiku. Již více než 30 let navrhuje kvalitní a odolné produkty se zaměřením na funkčnost a pohodlí s příznivým poměrem výkon/cena. Co vyrábí a jaká je její historie?

Historie značky sahá až do roku 1984, kdy došlo k jejímu založení společností SIMEX Sport, která je i v současnosti jejím vlastníkem. Hlavním cílem společnosti je zajistit vysokou kvalitu výrobků se zaměřením na inovativnost, což se vyznačuje především neustálým vylepšováním střihů a konstrukcí a šitím z moderních materiálů.

20 let na českém trhu

Mezi hlavní skupiny produktů High Peak patří stany a spacáky, ale dále také karimatky, kempingový nábytek a další příslušenství pro kempování a turistiku. Značka High Peak je rozšířená zejména v zahraničí, a to především v Německu, Rakousku a Nizozemí, ale ani v České republice není žádným nováčkem, na našem trhu působí téměř 20 let. Po celou dobu působení na českém trhu se značka těší oblibě ze strany zákazníků, nicméně v poslední době zaznamenává velký nárůst zájmu, a to jak ze strany zákazníků, tak i velkých obchodních partnerů jako jsou Sportisimo, Bayo.cz nebo MALL.cz.

Kde pořídit vybavení High Peak

Posledním z velkých prodejců produktů značky je internetový obchod 4camping.cz a jeho prodejní a výstavní akce Výstava stanů, která patří mezi největší v ČR a probíhá aktuálně ve výstavišti v Letňanech až do konce září. Na této výstavě působí High Peak jako vystavovatel již několikátým rokem, ale v letošním roce se poprvé představuje jako partner akce.

Soutěž

Po celou dobu výstavy zároveň probíhá soutěž na facebookovém profilu High Peak CZ, kde je možné vyhrát zajímavé ceny. Odpověď na první otázku přitom najdete na samotné výstavě v Letňanech a pokud správně odpovíte, můžete vyhrát novinku pro letošní sezónu, a to spací pytel PAK 1300 značky High Peak.

Spacáky PAK

Celá řada spacáků PAK, zahrnující spací pytle PAK 600 (teplotní rozmezí +14°C až 0°C), který sbalený svou velikostí 20×13 cm a hmotností cca 650 g, patří mezi nejmenší spacáky na trhu a díky kompresnímu systému v obalu umožní zmenšení ještě až o třetinu velikosti. Dále spací pytel PAK 1000, který váží pouhých 1070 g ale díky vláknům Dura Loft zvládá teplotní rozmezí +9°C až -8°C. Spací pytel PAK 1300 s vlákny Dura Loft je nejteplejší a zároveň nejuniverzálnější ze skupiny spacáků PAK, jeho teplotní rozmezí je od +8°C až po -10°C a i přesto, že rozložený dosahuje délky 225 cm, tak složený je pouze do roličky o průměru 20 cm.

Dalšími zajímavými produkty v portfoliu jsou nově představené, skladné cestovní stany Siskin a Sparrow. Stan Siskin je dvoumístný jednoplášťový stan, který se vyznačuje hlavně svojí lehkostí a skladností, váží 1,6 kg a složený dosahuje rozměrů 38×17 cm, což je ideální na dlouhé pěší túry, kdy je potřeba si celé vybavení nosit s sebou. Druhý z této řady stanů, Sparrow, je taktéž dvoumístný, ale zároveň i dvouplášťový stan s nadstandardním odvětráváním, který váží jen 2,8 kg. Tento stan si vybral i náš ambasador Tomáš, známější pod jménem Tomík na cestách který pojede v tuktuku skrze celou Asii a Evropu (z Bangkoku až do ČR).

Další vybavení pro pobyt v přírodě

Značka High Peak se nezaměřuje pouze na skladné cestovní stany a spacáky, ale také na vícemístné rodinné stany a veškeré potřeby pro kempování od batohů, přes kempingový nábytek až po karimatky. Kompletní sortiment aktuální letní sezóny je možné si prohlédnou na webových stránkách www.highpeak.cz.

High Peak

Německá značka High Peak je jedním z předních výrobců potřeb pro kempování a turistiku. Již více než 30 let navrhuje kvalitní a odolné produkty se zaměřením na funkčnost a pohodlí s příznivým poměrem nízké ceny a vysoké kvality. Mezi hlavní skupiny produktů High Peaku patří stany a spacáky, ale dále také karimatky, kempingový nábytek a další příslušenství pro kempování a turistiku. Kompletní sortiment aktuální letní sezóny je možné si prohlédnou na webových stránkách www.highpeak.cz a novinky o značce sledovat na facebookovém profilu  High Peak CZ a YouTube kanálu YouTube High Peak CZ.

Zkušenosti čtenářů

Linda34

Hned by som šla!! Ja tuzim vidiet narodne parky v USA, tusim mi staci iba ESTA Visa je tak?

David Kavan

Doma máme dva stany pd značky HighPeak a nemůžu si je vynachválit. Snad jen trochu větší velikost složeného stanu. Na kolo se moc nehodí, ale je pravda že dnešní moderní jsou třeba skladnější.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: