České značky na veletrhu OutDoor 2017

České značky na veletrhu OutDoor 2017

Co předvedly a ukázaly české značky na největším veletrhu s outdoorovým vybavením OutDoor Show 2017? A co nejvíce zaujalo redakci Světa outdooru? To se dozvíte z naší reportáže o českých outdoorových značkách.

Kromě světových značek se na veletrhu ve Friedrishafenu již tradičně prezentovaly i české značky. Navštívili jsme jejich zástupce a přinášíme vám o nich krátké zprávy. Co české firmy připravují a s čím se na veletrhu OUTDOOR pochlubily.

Kompletní fotogalerie OUTDOOR 2017 (111)

Doplnili jsme krátké popisky o fotografie, které jsme pořídili přímo na místě. S některými produkty se setkáte až příští sezonu a některé je možno si pořídit již nyní.

Kompletní seznam českých značek na veletrhu OUTDOOR SHOW 2017

ADVENTURE MENU …real food TO GO
AIX s.r.o. climbing holds & volumes
BOLL GEAR s. r. o.
Direct Alpine s.r.o.
Hannah
KILPI / Ponature, s.r.o.
LANEX a.s. TENDON
Lasting Sport s.r.o.
Makak Climbing s.r.o.
Ocún RP Climbing s.r.o.
Pinguin
RAFIKI
ROCK EMPIRE s.r.o.
Rituall Jaroslava Mudrakova
Saltic s.r.o.
Singing Rock
Skinners Technologies s.r.o.
TRIOP Josef Javorský
Tilak, a.s.
Trimm Sport, s.r.o.
Warmpeace Pavel Habetin s.r.o.

Co nás na jednotlivých stáncích zaujalo

Pinguin

Úplnou novinkou byly batohy pro trailrunning. Některé jsou více jako batohy a jiné modely jako vesty. Dále se nám moc líbili i batohy do města v několika stylech – s kapsami nebo v hladkém designu.
I zde ukázali trekové hole v mnoha variantách včetně verze bambusové nebo s korkovým madlem.
Dále PINGUIN dotáhnul do konce filtrační systém a můžete tak kombinovat lahve a vaky s filtry a získáte tak malou chodící čističku na vodu.

A zmínit musíme i výrobu tašek a taštiček z již použitých výrobků Pinguin. Na veletrhu ukázali několik tašek a taštiček vyrobených ze starých a vyřazených stanů nebo batohů. Takže by vás u těchto výrobků nemělo překvapit, že uvnitř tašky najdete knoflík nebo z venku nečitelný nápis z tropika od stanu.

Warmpeace

Zaujaly nás mikiny z nového, lehkého „fleece“ materiálu Polartec Micro, ponožky z Polartec Power Stretch nebo i péřové botičky pro všechny, kterým není ve spacácích ještě dost teplo.
Nová řada spacáků Solitaire s náplněmi 250, 500 a 1000 gramů. Nově Warmpeace používá husí peří s plnivostí 750 cuin. U nových spacáků bude i verze Extra Feet s 30% peří navíc v oblasti nohou pro ty, komu mrznou nohy.

Tilak

U Tilaku jsme mnoho novinek neviděli. Kolekci nám předvedla nová brand manažerka TILAKu.
Inovovaný model Storm, nová kolekce Poutník a těšit se prý můžeme na Gore-Tex Active Shell 2.

Tendon

Tendon ukázal několik novinek. Představil svoji technologii TeFix. Jedná se o permanentní propojení jádra a opletu pomocí speciálního meziopletu a dalších technologických postupů (zapékání). S technologií TeFix má Tendon v nabídce následující dvě lana: Master 9.7 TeFix, Ambition 10.2 TeFix.
A kam s lanem a lezeckým cajkem? Zaujal nás batoh Tendon Gear Bag (40l), který má propracovaný systém uložení lana, plachty a veškerého lezeckého materiálu. Pořádek musí být!

Singing Rock

Firma Singing Rock letos slaví 25 let od svého vzniku a tak jsme mohli spatřit výstavku sedáku „tak šel čas“. Od nejstarších kousků až k posledním „moderním“ sedákům. Taktéž jsem dostali pozvání na oslavu tohoto výročí na Malé skále 14. – 16. 7. 2017.
Singing Rock představil inovovaný úvazek Versa II a inovovaný dámský úvazek Pearl v modré barvě. Dále nový ferratový set Phario podle nové normy a navíc s otočným upevněním smyček tak, aby se nekroutily.

Ocún

Lezecká zančka OCÚN představila zcela novou vlastní lepičku CAT ruber včetně speciálního označení podle koeficientu tření. Takže kromě designu, velikosti si můžete vybírat boty i podle tření. Barvičky v lezeckém oblečení včetně izolace a nově i lana pod vlastní značkou. Jestli si je pletou sami nebo nechávají vyrábět, nám však slečna na stánku neprozradila. Kdyby se je pletli sami, jistě by se pochlubila, ne?

Boll

Boll vystavil přepracovanou sérii batohů Quantum, které nás zaujaly na první pohled. Na výrobu byl prý použit speciální  materiál se zátěrem, který je mechanicky odolný,  nepromokavý a překvapivě lehký.
Boll se také profiluje jako výrobce batohů do města a na práci. Z venku designově čisté a uvnitř promyšlené. K těmto batohům přibyly i tzv. „urban“ batohy pro všechny, kteří chtějí spojit práci se zábavou.

Rock Empire

I pár novinek předvedla tato lezecká značka. Nový tlumič pádu podle nové normy – jak jinak! Oproti předchůdcům barevnější a designově povedenější včetně výměny suchého zipu za zip zdrhovací. Nové barvy v karabinách. Lanovak.

Direct Alpine

Zaujala nás nové kolekce této liberecké značky, která nikdy nespí na vavřínech. Těšit se tedy můžete na novou bundu REVOLT se dvěma hrudními měchovými kapsami.
Záložkou do nepohody jistě bude bunda nebo vesta ALPHA . Izolace Polartec Alpha bez podšívky hřeje, ale nezvyšuje hmotnost.
Odolná bunda  Dru s Cordurou by měla vydržet i drsnější zacházení.  Inovované kalhoty Cruise a Cruise lady.
Cruise Tech technické kalhoty s kapsou na stehně. Kalhoty Cascade Plus dostaly další barevné kobinace.
Těšíme se na vlněná trička Furry.

Rafiki

Opět propracované lezecké oblečení. Barvy a střihy. Je to paráda se oháknout na stěnu nebo do skal od hlavy k patě do pěkného a funkčního oblečení. A hlavně myslí i na holky, takže si i lezkyně vyberou oblečení ve kterém jim to sluší a cítí se dobře. Prim vždy u této značky hraje „funkční“ bavlna.

Hannah

Komplet nové batohy
Úplně nové samonafukovací karimatky
Hannah se opřel do běžecké kolekce – dbáno na lehkost a prodyšné/pružné materiály a na barvičky.

Skinners

Čerstvá startupova značka Skinners vystavovala své úspěšné Skinrsky. Jsou to vlastně ponožky, které mají slabou gumovou podrážku pro milovníky chůze téměř na boso. Využití téměř při všech outdoorových aktivitách.

Trimm

Přivezl nový stan s originální konstrukcí Pioneer DLS, spacák pro juniory s proměnnou délkou Walker Flex, novou lehoučkou bundu pro dámy Techno lady, kterou sbalíte doslova do kapsy. Zálesáci mají nově možnost pořídit vybavení s maskovacím vzorem finské armády.

Saltic

Představil vylepšené barefootové sandále s nastavitelnou zvednutou špičkou.

Triop

Představil novou lezečku pro pokročilejší juniory s příznačným názvem Junior. Dále pak vylepšené lezečky pro dospělé Tantrum a nový typ nazouváků Sunny a taky jeden prototyp lezečky pro mladé.

OUTDOOR INDUSTRY AWARDS 2017

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: