Helly Hansen: funkční a technické oblečení z Norska slaví 140. výročí

Helly Hansen: funkční a technické oblečení z Norska slaví 140. výročí

Jedna z nejpopulárnějších skandinávských značek, Helly Hansen, letos slaví 140 let své existence. Podívejme se na přehled nejvyspělejších technologií v outdoorovém vybavení značky s iniciály HH.

Outdoorové oblečení Helly Hansen kombinuje funkčnost, řadu technických inovací i atraktivní design.
Prestižní značku založil norský námořní kapitán Helly Juel Hansen, který v roce 1877 začal vyrábět nepromokavé, ale zároveň ohebné tkaniny pro profesionální námořníky. Kontrastní svítivě barevné kšilty u kapucí bund, pocházející z jachtingu, se zachovaly jako rozpoznávací znamení výrobků této značky dodnes.

V suchu s membránou HellyTech®

Už před více než 30 lety vyvinula značka Hell Hansen své vlastní nepromokavé, větruodolné a zároveň prodyšné membrány HellyTech®, které od té doby prošly dalším vývojem a řadou vylepšení. Poslední novinku představují nové třívrstvé membrány, které jsou až o 30 % lehčí než konkurenční typy. Membrány HellyTech® se vyrábějí ve třech úrovních, které se liší jak konstrukcí, tak technickými parametry.

Samozřejmostí jsou podlepené švy a povrchová úprava DWR na úrovni C6 (šetrnější k životnímu prostředí). Základní membránou je HellyTech® Protection, nejpoužívanější HellyTech® Performance a pro profesionály je určená špičková membrána HellyTech® Professional.

Tabulka: Parametry membrán HellyTech®

HellyTech® Protection

Konstrukce (převážně): 2vrstvá
Vodní sloupec: 5 000 – 15 000 mm/m2/24 hod
Paropropustnost: 5 000 – 15 000 g/m2/24hod

HellyTech® Performance

Konstrukce (převážně) – 2 a 2,5vrstvá
Vodní sloupec: 10 000 – 20 000 mm/m2/24 hod
Paropropustnost: 10 000 – 20 000 g/m2/24hod    15 000 – 20 000 g/m2/24hod

HellyTech® Professional

Konstrukce (převážně) – 3vrstvá
Vodní sloupec: 20 000 – 30 000 mm/m2/24 hod
Paropropustnost: 15 000 – 20 000 g/m2/24hod

Regulace tepla s technologií H2 Flow™ a LIFA

Díky unikátní patentované technologii regulace tělesného tepla H2 Flow™, vyvinuté značkou Helly Hansen v roce 2012, je výrobek při nižší hmotnosti schopen zároveň hřát i chladit. Speciální konstrukce nechává mezi tělem a výrobkem vzduchové kapsy, které akumulují teplo generované lidským tělem a zároveň v případě přehřátí zaručí, že se do kritických míst rychle dostane studený vzduch z přídavné ventilace.

Právě značka Helly Hansen už v 70. letech představila koncept tří vrstev a svou kolekci funkčního prádla z materiálu LIFA. LIFA představuje unikátní způsob tkaní polypropylenového vlákna, které zajišťuje extrémně rychlý odvod vlhkosti od těla. Co je LIFA se dozvíte v našem článku Helly Hansen – inteligentní spodní vrstva LIFA®

Bundy severských bohů

Horkými novinkami outdoorové kolekce jsou bundy pojmenované podle postav severské mytologie. Odolná hard-shell bunda z třívrstvého laminátu Odin 9 Worlds s membránou Helly Tech® Professional poskytne ochranu před nepřízní počasí i po delší dobu a byla testována Světem outdoru. Mezi špičkové bundy své kategorie ji řadí i propracované technické detaily, jako je kompatibilita kapuce s helmou nebo obousměrné rozepínání bočních kapes, vhodné i do sedáku. Skvělými parametry disponuje také soft-shellová bunda Vanir Logr z 2,5vrstvého laminátu s membránou Helly Tech® Performance.

TIP: Obě bundy dostal do parády náš tým. Jak obstály, to se dočtete v recenzích na webu www.SvetOutdooru.cz.

Helly Hansen

Helly Hansen

Helly Hansen je lídr v oblasti oblečení pro závodní plachtění a výkonnostní lyžování, stejně jako prémiového outdoorového oblečení. V současné době značka Helly Hansen obléká přes 50 tisíc profesionálů ve více než 200 resortech po světě. A právě zpětná vazba od nich je pro ni tou největší inspirací vyvíjet pořád lepší a dokonalejší výrobky.
Více informací na www.hellyhansen.com.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: