Hanibal Czech Outdoor Awards

Hanibal Czech Outdoor Awards

Dávno jsme v Hanibalu přijali za vlastní poslání šíření slávy českých outdoorových značek a výrobců. I proto přicházíme s vyhlášením druhého ročníku Hanibal Czech Outdoor Awards, v němž oceňujeme ty nejlepší produkty českých výrobců.

Česko je outdoorovou velmocí a máme na co být hrdí! A pokud chcete spolurozhodnout o celkovém vítězi letošních cen a vyhrát 10 000 Kč na nákup v Hanibalu, bedlivě sledujte www.hanibal.cz/awards2015. Hlasovat můžete zde. Nominované výrobky jsou rozděleny do dvou základních kategorií.

Česká firma vyrábějící v Česku

Výrobcem je česká firma, sídlící a vyrábějící v Česku, oceněný výrobek je vyrobený v ČR.

Tilak Trango Hooded

Model sledující trend prodyšných a univerzálně použitelných softshellových bund. Kvalitní materiály podtrhuje již tradičně výborné zpracování a čistý design. Navíc se jedná o výrobek nabízející vysokou míru užitnosti za bezkonkurenční cenu.

Directalpine Cascade Plus

Technické kalhoty, které jsou nesmírně odolné a přitom o nich nevíte. Tak by se daly stručně popsat Cascade Plus. Množství užitečných prvků a kombinace materiálů ukazuje, že je navrhl někdo, kdo svému oboru skutečně rozumí. Již dříve byly oceněny populárním německým periodikem Outdoor.

High Point Road Runner 2.0

Druhá verze populární ultralehké membránové bundy z mimořádného materiálu posouvá využitelnost tohoto modelu ještě dál a dokazuje, že High Point nejen že sleduje, ale také drží krok s aktuálně populárními sporty jako je trailrunning. Nově umístěná kapsa a přepracovaný střih udělá radost i turistům a lezcům, kteří odmítají nosit jakýkoli gram navíc.

Sensor Merino Wool MS 330

Řada Merino Wool Multistretch jen dokazuje, že Sensor patří ke špičce ve výrobě funkčních vrstev. Teplá mikina z kombinace polypropylenu na vnitřní a merino vlny na vnější straně těží z výhod obou materiálů maximum a přitom skvěle vypadá. Výroba v Česku je pak víc než malý bonus.

Kama 4082

I Norové si myslí, že Kama je jejich. Tak dobře a kvalitně šije rodinná firma z Prahy své produkty s norskými vzory. Výroba svetru, který je ze 100% jemné merino vlny, splňuje přísné ekologické standardy Bluesign je při ní aplikována vodoodpudivá úprava.

Sir Joseph Paine 600

Kvalitní husí peří, anatomický střih a především nový materiál Softex Xilo tvoří dohromady spacák, kterému lze těžko něco vytknout. Vyzdvihnout si zaslouží i střih kapuce, který brání zbytečnému úniku tepla. Váha kolem 1 kilogramu je na třísezónní spacák parádní a může se bez problémů rovnat se zahraniční konkurencí.

Tendon Lowe 8.4

Koncept minimální hmotnosti při zachování většího průměru je jasným důkazem toho, že Tendon patří mezi světové lídry v produkci lan. Tímto lanem se Tendon trefil do požadavků horolezců, kteří v horách požadují co nejlehčí lano, které by zároveň mělo rozumný průměr, se kterým se dobře pracuje. Pokročilá impregnace Complete Shield zvyšuje odolnost lana a zpříjemní život mnoha uživatelům.

Doldy Fitzroy

Fitzroy je zástupcem opomíjené kategorie jednodušších batohů určených pro pohyb v horách. Jedna komora, robustní materiál z Cordury, pevná očka pro připnutí čehokoliv. V jednoduchosti je krása a když je vše podpořeno příjemným zádovým systémem a výrovou v Česku, není co řešit.

Equilibrium Bandit FX

EQB Bandit je alfou a omegou kotvících prvků na slackline. Sympaticky kompaktní kotvítko, které se pohodlně vejde do dlaně, neváží víc než střední jablko a zároveň má dostatečnou pevnost aby „ustálo“ i lajny okolo 100m. Jen díky těmto vlastnostem se mohlo stát nejprodávanějším produktem z nabídky EQB a zároveň jedním z nejoblíbenějších kotvítek ve slackline komunitě po celé Evropě. Kotvítko EQB Bandit bylo 100% vyrobeno v České Republice a to včetně všech obalových materiálů.

Česká firma vyrábějící v zahraničí

Výrobcem je česká firma, sídlící v Česku, oceněný výrobek je vyrobený v zahraničí.

Warmpeace Viking 1200

Osvědčený koncept, na kterém řada Viking staví, byl pro nový nejteplejší model účelně vylepšen. Extra zateplená kapuce výborně kryje hlavu, což je v chladných podmínkách neocenitelné. Díky chytrému výběru vlastních materiálů vznikl plnohodnotný zimní spacák za výbornou cenu.

Boll Ranger 38 – 52

Plnohodnotných dětských batohů není na trhu mnoho. O to víc pozornosti si zaslouží Ranger, na kterém je vidět, že pro Boll děti nejsou zákazníky druhé kategorie. Batoh má vše, co jeho dospělé ekvivalenty: kvalitní zádový systém a dvoukomorové uspořádání doplňují bezpečnostní reflexní prvky.

Pinguin Ace 27

Batoh na zimní sporty zaujme na první pohled pestrými barvami, které mají i bezpečnostní funkci. Úzký profil, možnost připevnění helmy, lyží nebo snowboardu a rychlý přístup k potřebnému vybavení ocení nejen vyznavači freeridu. Tomuto povedenému kousku prostě nic nechybí a je důkazem, že Pinguin posouvá svou kolekci batohů mílovými kroky dopředu.

Ocun Condor

Český Ocún dokázal během krátké chvíle vybudovat nosné a více než konkurenceschopné portfolio lezeckého železa. HMS karabina Condor s chytře vymyšlenou pojistkou proti přetočení dokazuje, jak je vlastní vývoj důležitý. Tělo karabiny má vysokou pevnost a nádherně padne do ruky. Profil karabiny zabraňuje nadměrnému opotřebování a kroucení lana při jištění.

Singing Rock Penta

Jednoznačnou volbou je v případě Singing Rocku povedená helma, která patří mezi vůbec nejlehčí kousky na trhu. Kromě výborné konstrukce a množství odvětrávacích otvorů je třeba ocenit systém upínacích pásků, díky kterým helma skvěle sedí a prakticky se nemohou porouchat. Ačkoliv Singing Rock vyrábí značnou část své produkce v Česku, Penta je kvůli náročné a v Česku nedostupné technologii vyrobena v zahraničí.

Autor je členem Hanibal teamu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: