GOLD Winners ISPO 2017 Awards aneb ty nejlepší výrobky do divočiny

GOLD Winners ISPO 2017 Awards aneb ty nejlepší výrobky do divočiny

Které výrobky a které značky si z letošního veletrhu ISPO 2017 odnesly titul výrobek roku 2017 a GOLD WINNER? Všechny výrobky z kategorie OUTDOOR vám přinášíme v našem přehledu. Následovat by měly i další outdoorové výrobky s oceněním ISPO AWARD 2017 – WINNER.

ISPO AWARD 2017: PRODUCT OF THE YEAR – produkt roku 2017

Tak tímto titulem se může pyšnit italská značka SCARPA, vyrábějící outdoorovou obuv.
Konkrétně toto ocenění získala jejich technická bota SCARPA: RIBELLE TECH OD
Podle popisu by se mělo jednat o univerzální avšak komfortní a lehkou botu určenou pro alpinisty, ale i pro vyznavače trekkingu v kteroukoliv roční dobu. Pro profíky, ale i pro outdoorové nadšence.

Verdikt poroty:
“Tato bota kombinuje lehkost, perfektně sedí na noze. Dále je odolná a využívá sofistikovanou konstrukci a materiály. Jedná se o perfektní volbu pro aktivity na horách na celý rok. (Piotr Turkot, 4outdoor.pl, Managing Director) A kolik takový pár bot stojí? Koncová cena by měla být 399 Euro.

GOLD WINNERS – Outdoor

Katadyn: BeFree Water Filtration System

Tento vodní filtr váží 59g. Velikost vodního filtru je pouhých 0.1 micronů.  Lahev stačí pouze naplnit vodou a pít. Nic víc. I čištění je velmi jednoduché. Stačí naplnit čistou vodou. Zatřást s ní a pak propláchnout filtr. Koncová cena by měla být cca 45 Euro.

TERNUA: Craddle Jacket

Elegantní bundy, které jsou vyrobeny z recyklovaného polyesteru, který je ošetřen absolutně fluorcarbon free DWR (dry water repelent) úpravou. Recyklovaná podšívka a recyklovaná izolační náplň. Navíc obě bundy jsou opět kompletně recyklovatelné! Koncová cena by měla být 370 Euro.

PYUA: DIVE-Y Pullover

Teplá, fleesová mikina s kapucí ze které se dá jednoduše vytvořit kukla. Na rukávech je speciální zakončení, které umožňuje vytvořit z jejich konců rukavice. Rychle schnoucí, pachu odolná a UV stabilní 50+.mikina je navíc kompletně vyrobena v Evropě z 100% recyklovaného polyesteru. Doporučená cena 139,95 Euro.

Haglöfs: Grym Keprotec GT

Trekkingová bota vyrobena z unikátní kombinace materiálů. Lehká, odolná, komfortní a rychleschnoucí. Šetrná k přírodě a splňující náročné požadavky bluesign. Materiály: Schoeller Keprotec svrchní materiál s Kevlarem, GORE-TEX a v botě je zabudována i technologie RECCO. Údajně vyrobeno celé v Evropě. Odhadovaná cena: 350 Euro.

Blackyak: Heavy Duty Down Jacket

Vyrobeno a navrženo na základě návrhů a připomínek sportovců a členů profi týmu. Speciální péřové komory, větší odolnost v exponovaných oblastech, atd. Doporučená cena: 749 Euro.

Berghaus: Hyper 100 Jacket

Hyper 100 je nejlehčí 3-vrstvá voděodolná bunda, která pokořila magickou hranici 100 gramů. Výborně dýchá. Doporučená cena: 300 Euro.

DESCENTE ALLTERRAIN: Mizusawa Down Jacket

Údajně nejlépe sedící péřovky co kdy byl vyrobena. Revoluční (mimo jiné i pevné) materiály, které jsou speciální technologií bez šití spojeny. Implementována je i technologie BOA, která po zatažení dokonale dotáhne bundu a zároveň umožňuje i regulovat teplotu. Připravte si 1.500 Euro.

Wild Country: REVO

První jistítko u kterého je jedno ze které strany do něj vložíte lano. Funguje na obě strany stejně dobře. Až dorazí na trh, měli byste si nachystat cca 100 Euro.

DESCENTE ALLTERRAIN: Boa Shell Jacket

Univerzální a opět technologicky úplně na špici. Speciálně vyrobená tkanina je opatřena tištěnou PU membránou. Zesílená místa z Cordura Nylon Dobby materiálu nejsou našita, ale jsou zapletena přímo do základní tkaniny. Další místa jsou strečová a v případě potřeby opět zesílena. Cenovka? Uvedená částka je 880 Euro.

Blackyak: SIGNATURE JACKET

Stylová hybridní bunda, která by měla poskytovat ochranu a dostatečný komfort. Izolační materiálem je Polartec Alpha. Uvedená cena: 329 Euro.

The North Face: SUMMIT L3 VENTRIX HOODIE

VENTRIX technologie, která je použita u této bundy využívá k výrobě laser. Díky němu jsou do látky vyřezány ventilační otvory. Když se nehýbete, tyto otvory jsou překryty. Jakmile se začnete pohybovat, otvory se otevřou a začnou větrat. Otvory jsou rozmístěny na bundě na základě důkladného sledování tzv. body-mappingu. Cena: 300 Euro.

Kathmandu: Terrane Adapt Pack

Nejuniverzálnější cestovatelský batoh či taška na trhu. Pomocí jednoduchého mechanismu můžete měnit mody mezi batohem a taškou na kolečkách. Anatomický nosný systém a super kvalitní kolečka přináší pohodlné cestování pro opravdové cestovatele. Cena: 334,95 Euro.

Devold of Norway: Tinden Spacer jacket

Lehká a skvěle izolující středná vrstva. Spacer tkanina pomocí speciálního způsobu tkaní vytváří z vlny vzduchové kapsy pro lepší izolaci. Hřeje opět o trochu víc. Hřeje a nesmrdí. Cena: 240 Euro.

SALEWA: ULTRATRAIN 18 BP

Všichni, kteří běhají po horách by měli zbystřit, protože SALEWA představila na veletrhu ISPO lehký batoh, který má speciální nosný systém, který dobře dýchá a pevně sedí. Tento batoh sedí dobře jako běžecká vesta, ale s objemem jako turistický batoh. K mání by měl být tento běžecký batoh za 100 Euro.

Baabuk: Wool Boots

Porotu pravděpodobně zaujal design a použití tradičních materiálu, které poskytují dobrou ochranu a zároveň vysoký komfort a pohodlí. Cena: 250 Euro.

Souvisejicí články

Co ukázaly na veletrhu ISPO 2017 české značky

Zpráva z veletrhu ISPO 2017

Pozvánka na veletrh ISPO 2017

Zpráva z veletrhu ISPO 2016

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: