Co ukázaly české outdoorové značky na veletrhu ISPO 2017?

Co ukázaly české outdoorové značky na veletrhu ISPO 2017?

To nejlepší z českých značek v outdoorové kategorii na největším veletrhu se sportovním zbožím ISPO 2017 v Mnichově.

Přední české outdoorové značky se objevily i letos v Mnichově. Některé ukázaly víceméně to, co naše redakce Světa outdooru viděla už na veletrhu OUTDOOR v létě, ale několik z nich předvedlo pár novinek, které určitě neopomeneme v našem přehledu uvést. Co nás tedy zaujalo a s čím se Češi na veletrhu ISPO 2017 blýsknuli?

Opět uvádíme pro přehlednost podle abecedy.

Alpine Pro

Alpine pro představila barevnou kolekci na zimu 2018. U lyžařských kalhot jsme našli netradičně řešené stahování, které je schované za speciálním zipem.

Direct Alpine

Revolt – technická bunda skvěle padnoucího střihu. Komfortní strečový materiál s revoluční 3D membránou s excelentní paropropustností (25.000 mm H2O / 55.600 g/m2/24h). Spolehlivá bunda pro náročné aktivity po celý rok.
Alpha Jkt – lehká a výborně sbalitelná zateplovací bunda se špičkovou izolací Alpha od Polartecu. Díky vysoké prodyšnosti izolace ideální pro vysoce aerobní aktivity. A navíc bez podšívky. Takže zase úspora hmotnosti! Nepostradatelný společník na skialpy, běžky, zimní lezení a další outdoorové aktivity.
Couloir Pants – skvěle padnoucí softshellové kalhoty. Díky kombinaci bariérového materiálu s membránovým nabízí vysoký komfort nošení společně s ochranou namáhaných míst. Perfektní kalhoty na skialpy i sjezdové lyžování a další zimní aktivity.

Dita v.d.i.

Dita výrobní družstvo invalidů představila světově první dětský zimní fusak a rukavice na kočárek s aktivním bezpečnostním prvkem. Díky všitému LED pásku je maminka s kočárkem vidět až na vzdálenost 1,5 km – klasické reflexní prvky jsou vidět na vzdálenost max. 100 m.

High Point

Nové barvy a desénové prvky doposud u této značky neviděné. To díky nákupu nových technologií a strojů, to jsou zprávy ze Sušice. Líbila se nám dámská bunda Explosion zvláště v barevné kombinaci green/purple z materiálu BlocVent PRO, nové barvy zateplovacích bund Flow a softshelka Drift Hoody v pánské i dámské verzi. A co nás nadchlo, byla odvážná barevná kombinace bundy a kalhot GALE. Ve variantě Yellow/Pacific vás opravdu nikdo na horách nepřehlédne.

KAMA

Velice pěkná prezentace toho, co umí tato značka nejlépe. Čepice a svetry. Stylové bylo i místo k posezení vytvořeno z polštářků se vzory ze svetrů a čepic. KAMA komunikuje navenek, že nevyrábí oblečení a doplňky pouze na zimu, ale na celý rok.

Kilpi

Topová hardshellka HASTAR z třívrstvého materiálu Siberium NANO s podlepenými švy, nepromokavými zipy, snowlockerem, manžetami v rukávech a RECCO systémem. Péřová bunda SVALBARD z materiálu Siberium DWR WB a s plněním prachovým peřím 90/10. Dále nás zaujaly technické kalhoty NUUK-M z materiálu Siberium SRC WB, které by mohly být dobré tzv. „mountain pants“. Kompletní kolekce lyžařského oblečení. Pro dámy prodloužená bunda NALAU-W třívrstvá technická bunda z materiálu Siberium NANO. Oblečení na freeride. Kalhoty TER-M se zvýšeným pasem.

Northman

Kromě klasické a široké kolekce ponožek ukázal i jako novinku kompresní podkolenky, které mají extra plochý šev špice, odstupňovanou úroveň komprese, komfortní protiskluzový lem a zesílení špice a paty pro zvýšenou odolnost. Složení je 86% NYLON (polyamid), LYCRA® 5% a 9% STOP BACTERIA.

Ocún

U českého výrobce lezeckého vybavení toho k vidění v novinkách mnoho nebylo. Důraz je kladen na lezečky OXI a na dámské verze, které stále více rozšiřují. Nové barvy péřovek.

Pinguin

Teleskopické hole na všechny možné způsoby. Hliníkové, karbonové i bambusové. Všechny hole kromě modelu Compact FL Foam jsou trojdílné. Model Compact se skládá podobně jako stanová tyč a rozsah 110 a 130 cm se dolaďuje pomocí klipu. Délka složené hole je 36 cm. Nebo máte raději něco netradičního? Tak to by vás mohla zaujmout bambusová hole Bamboo Fl Foam, která má rozsah 63 – 135 cm. V nabídce nechybí ani model s pružením SHOCK Fl/TL Foam. Celkem tedy 7 variant teleskopických holí.

Rafiki

Barvy, funční bavlna a izolace pro lezce. Všechno pro skalní lezení a bouldering od hlavy k patě. Posuďte sami na fotografiích.

Sensor

Česká značka funkčního prádla, která vyrábí v Česku, nám předvedla svoji kolekci a první dva dny i praktickou ukázku šití na stroji. Šikovná švadlena vyráběla krásné čelenky, které pak dávali ke katalogům. Líbila se nám kolekce Merino Air s barevnými švy, které vytvářejí pěkné linie. A kompletní řada Thermo.

Singing Rock

Český výrobce ukázal v Mnichově  nové balení barevných karabin Vision po šesti kusech. Nový tlumič pádu na via ferraty splňující novou normu Phario. Na obale je „slídové“ okénko, pro kontrolu etikety-indikátoru aktivace tlumiče, aniž byste museli obal tlumiče otevírat.

Sir Joseph

Asi největší novinkou pro nás bylo rozhodnutí používat pouze přírodní izolační materiály. Takže už jenom peří a vlna Tirol Wool. S touto vlněnou izolací představili 6 produktů: zateplovací bundu s kapucí SPIKE Hooded, bez kapuce a vesta Vertin a Vertin vest, zateplené kalhoty SPIKE pants, sukně VERTIN a hybridní mikina Forza s touto izolací a technostrečovými panely a rukávy. Také se začal používat nový materiál Pertex QUANTUM Y u péřovek. Například u KOTEKA Man i Lady.

Sixty Nine

Nová česká značka na velerhu ISPO. Malá firma z Jablonce nad Nisou zabývající se výrobou sportovního a volnočasového oblečení. Jejich hlavní doménou je motocyklový sport, kde oblékají již několik let českou a slovenskou reprezentaci. V posledních dvou letech rozšířili nabídku i o ostatní sporty, zejména cyklistické odvětví jako downhill, four cross, bikros ale i MTB. Nově přidali i oblečení na triatlon, běh a sálové sporty, na zakázku umí vyvzorovat i oblečení dle požadavku zákazníka.

Tilak

Drobné a kosmetické změny. Záležet si dali u Tilaku na sezonu 2017 s barvami. Líbili se nám veliké větráky u bundy Evolution. Dále bavlněné produkty z materiálu Ventile a lehké záložní bunda VEGA z 2,5 vrstvého Windstopperu.

Tendon

Jednoduchá prezentace. Jasný důraz na špičkové produkty, které byly vystaveny samostatně a náležitě osvětleny. Jednalo se především o lano Master Pro 9.2 s SBS opletem. Dvojité lano Master 7.0, je s hmotnosti 34 gramů na metr údajně nejlehčí lano na světě. Taktéž nám ukázali a prakticky předvedli nový lanobatoh.

Triop

Oproti veletrhu OUTDOOR pouze nové sandály. Vlajkovou lodí zůstávají lezečky Genus, které jsme v redakci testovali v loňském roce.

Warmpeace

Nové  barvy včetně maskované varianty péřové bundy a vesty. Comeback s materiálem Polartec PowerStretch Pro, který se přestal vyrábět v Číně. Z toho materiálu se opět vrátil oblíbený model mikiny SNEAKER, kterou jsme ihned vyzkoušeli. Nově kalhoty s neukončenými nohavicemi, které nabízejí možnost úpravy délky kalhot podle vlastních potřeb.

YATE

Vyzkoušeli jsme i prakticky nové karimatky. Nafukovací i pěnové. Nová pěnovka, která dík profilu umožňuje menší objem při balení, je vybavena i integrovaným obalem, který zároveň slouží jako fixace bundy či mikiny jako polštáře, který vám neujíždí mimo karimatku. Dále nás zaujal i netradiční membránový ventil, který usnadňuje nafukování i vyfukování „samonafukovaček“.

Souvisejicí články

Zpráva z veletrhu ISPO 2017

Pozvánka na veletrh ISPO 2017

Zpráva z veletrhu ISPO 2016

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: