Oslavte 50. výročí legendární Jizerské 50

Oslavte 50. výročí legendární Jizerské 50

Padesáté výročí slavného laufu, nový únorový termín, pojištění vrácení startovného a rozšířený doprovodný program. Taková jsou největší lákadla nadcházejícího ročníku legendární ČEZ Jizerské 50, které se každoročně účastní na 7 tisíc závodníků z více než 30 různých zemí světa.

Oslavy kulatého jubilea

Legendární závod v běhu na lyžích ČEZ Jizerská 50 oslaví v novém únorovém termínu 17. – 19. února 2017 své 50. výročí. Pořadatelé chystají na oslavu kulatého ročníku spoustu novinek a rozšířený doprovodný program, který připomene nejen padesát let historie závodu, ale zavzpomíná i na Expedici Peru 1970 a patnáct tragicky zesnulých horolezců, na jejichž počest se závod každoročně koná.

„Padesátá padesátka je jen jednou za život, proto chystáme pro závodníky několik překvapení i rozšířený program nejen o závodním víkendu. Už nyní mohou příznivci Jizerské 50 zavítat na výstavu k 50. výročí závodu do Jablonce nad Nisou, připravujeme knihu Jizerské 50 a ve spolupráci s Českou televizí vzniká i dokument o historii Jizerské 50,“ říká David Douša z organizačního týmu ČEZ Jizerské 50. „Abychom potěšili závodníky, každý běžec se může těšit v rámci startovního balíčku na funkční čepici, kalendář Jizerské 50 nebo křišťálovou medaili v cíli,“ dodává Douša.

Registrace na všechny závody jubilejního víkendu probíhají do naplnění kapacity na www.jiz50.cz či na prodejnách Hervis se zvýhodněním 10 %.

Sněhová nadílka s pojištěním

Na start jubilejního ročníku se chystají nejen osobnosti běžeckého lyžování. Kromě Lukáše Bauera, který po letošní sezoně končí svou profesionální kariéru, či Kateřiny Smutné, která opět pojede pod vlajkou České republiky, se postaví na start i bývalá běžkyně na lyžích a účastnice LOH z Ria Eva Vrabcová-Nývltová. Jizerskou 50 si zajede i přední český stomatolog Roman Šmucler, horolezec Radek Jaroš či kardiochirurg Jan Pirk.

Nový únorový termín nabízí statisticky lepší sněhové podmínky, ale organizátoři myslí i na případný nedostatek sněhu.  V tuto chvíli využívají příznivých podmínek pro výrobu umělého sněhu a upravují stadion pro blížící se závod.  V případě, že by i přesto nebylo závod možné uspořádat ani na náhradní či zkrácené trati, bude závodníkům díky pojištění vráceno 70 % základního startovného.

Kratší distance i závody pro děti

ČEZ Jizerská 50 ale není jen hlavní 50kilometrový závod, na své si přijdou během celého závodního víkendu i příznivci kratších tratí, závodů klasickou i volnou technikou a užijí si celé rodiny s dětmi nebo firmy při štafetových závodech. Páteční dopoledne obstarají dětské závody Mini Jizerská Pojišťovny VZP, hodinu po poledni odstartuje Volkswagen Bedřichovská 30 a v podvečer naváže sprint na 1,5 kilometru soupaž. Sobotní dopoledne je vyhrazeno Hervis Jizerské 25 a ČT Jizerské 10, odpoledne firemním štafetám. V neděli 19. února 2017 se pak pojede hlavní závod ČEZ Jizerská 50.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: