Září a říjen 2015 – velký přehled závodů a outdoorových akcí

Září a říjen 2015 – velký přehled závodů a outdoorových akcí

Po vydařeném létě jste jistě velmi odpočatí a už se těšíte, jaké outdoorové a sportovní akce přinese začátek podzimu. I o nadcházejících víkendech si můžete změřit síly s ostatními účastníky v mnoha outdoorových závodech, pořádaných v různých koutech České republiky. Pro naše čtenáře přinášíme přehled závodů a akcí na září a říjen.

DOKSY RACE TOUR – 3. ročník závodu v PŘÍRODNÍM VÍCEBOJI DVOJIC

11. – 12. září, Doksy u Máchova jezera

Dosky Race Tour je závod v přírodním víceboji dvojic, který se koná v okolí Máchova jezera. Nejprve se v pátek uskuteční noční městský kvízový MTBO, jehož výsledky budou určující pro INTERVALOVÝ START na sobotní závod. Závodníci budou vpuštěni do závodu dle pořadí z MTBO. Další den 12.9. se koná hlavní sobotní závod, který se skládá z několika částí

1. Trek 12 km + přeplavba 800 m a koloběžko-běh 8 km
2. MTB 25 km + in-line 12 km, běžecký cross, 1,5 km
3. Trek 12 km + discgolf, slackline přechod
4. MTB 27 km + OB 6 km, biatlon 1,5 km

Více informací o závodu zde.

Dech hor – Festival alpinismu a dalekých cest

11. – 13. září, Paseky nad Jizerou

Již 6. ročník festivalu o alpinismu a dalekých cestách plný přednášek, workshopů, ale i lezeckých kurzů či pěších výletů pro dospělé i děti. S přednášejícími, jakými budou například Mára Holeček, Jaroslav Bouzek, Vašek Sůra či Pavel Vrtík se jistě nudit nebudete.

Během dne jsou zajištěny nejrůznější outdoorové aktivity ve formě pěšího výletu anebo výletem na horských kolecha večer pak kulturní zábava.

Podrobné informace ucítíte z webu DechHor.cz.

MČR v boulderingu 2015 mládeže (skupina A) a juniorů

18. – 19. září 2015, Slaný

pátek:

16:00 – 17:00 registarce ženy, dívky A, juniorky
17:30 – 19:00 kvalifikace ženy, dívky A a juniorky (Flash 6 cest)
17:30 – 18:30 registrace muži, chlapci A, junioři
20:00 – 21:30 kvalifikace muži, chlapci A a junioři, I. Skupina (Flash 6 cest)
22:00 – 23:30 kvalifikace muži, chlapci A a junioři, II. Skupina (Flash 6 cest)

sobota:

9:30 otevření izolace finále MČR dívky A, J,
10:00 uzavření izolace finále MČR dívky A, J,
10:30 – 13:15 finále MČR dívky A, J (OS 4 cesty)
14:00 otevření izolace finále MČR chlapci A, J,
14:30 uzavření izolace finále MČR chlapci A, J,
15:00 – 17:45 finále MČR chlapci A, J (OS 4 cesty)
22:30 vyhlášení

Více informací a kompletní propozice naleznete na webu boulderzavody.cz.

Sázavský SAMBA Maraton 2015

19. září 2015, Chocerady

Sázavský Samba Maraton je vytrvalostní závod amatérských vodáků na plastových kanoích na klasické maratonské trati 42 195 metrů. Start závodu je u hotelu Ostende v Choceradech, cíl závodu v Pikovicích. Náročnost trati i limit pro dokončení závodu jsou nastaveny tak, aby to zvládl opravdu každý.

Odměnou pro nejlepší závodníky budou věcné ceny od sponzorů závodu, firem Vodáksport, Profiplast, Hiko, Hydromagazín a Water Element. Navíc všichni, kdo dorazí do cíle v limitu, budou zařazení do slosování o kanoi Samba od hlavního sponzora.

Jak vypadal jeden z minulých ročníků si můžete přečíst v naší reportáži. Na webu POVODA.cz se pak dozvíte praktické informace o účasti.

STRC Ještěd 2015

20. září 2015, Ještěd

Poběží se z krásného sportovního areálu SkiJešted 17 km s převýšením bezmála 1000 m. Časový limit na celou trasu je 3 hodiny.

Kromě hlavního závodu se bude soutěžit v následujících kategoriích:

  • Závod na 200 m (předškolní děti)
  • Závod na 800 m (6-10 let,11-12 let)
  • Běh na 1600 m (13-15 let, hobby běžci)

Více informací naleznete na stránkách STRC.

Císař Challenge

26. září 2015, Praha – Stromovka

Císař Prague Challenge je podzimní závod v přírodním víceboji dvojic pro širokou veřejnost. Akce se uskuteční 26. září na Šlechtovce v parku Stromovka v Praze, kde bude start, cíl a zázemí závodu. Závod je hodně kontaktní a tudíž atraktivní pro diváky. To nejen díky prolog crossu se zajímavými překážkami, ale také raftu nebo Disc Golfu. Po ukončení závodu je na programu již tradiční afterparty s živou hudbou a DJs.

Vítězný tým v každé kategorii získá 30l soudek nepasterizovaného kvasnicového ležáku od pivovaru Klášter! Na konci závodu proběhne vyhlášení vítězných týmů v celé sérii.

Přihlášky a více informací hledejte na webu Cisař Challenge.

Prague Color Climbing Festival

25. – 26. září 2015, Praha – Smíchov

Zábavný závod v lezení pro děti a mládež mladší 14-ti let a také závod pro začínající a mírně pokročilé lezce staršího data narození.

Pátek:

  • PCCF Závod ve sportovním lezení dětí a mládeže do 14-ti let určený pro školy a děti z Prahy
  • PCCF Zábavný závod pro začínající a mírně pokročilé lezce

Všichni lezci polezou tři cesty. Každý chyt v cestě je zanesen do mapy rozhodčího, kde je mu přiřazeno odpovídající bodové ohodnocení. Pořadí v jednotlivých cestách je stanoveno na základě bodů, které lezec obdrží za nejvýše dosažený chyt, jehož ve svém pokusu dosáhl. Celkové pořadí je dáno odmocninou součinů průměrného pořadí, které lezec dosáhl na jednotlivých cestách. Všichni lezci jsou jištěni shora(top-rope). Maximální čas, pro lezecký pokus jsou 3 minuty.

Sobota:

  • PCCF Hlavní závod pro mladé lezce do 14-ti let

Kategorie U10 a U12 polezou celkem 8 cest na Top Rope.
Kategorie U14 poleze 6 cest s jištěním odspodu (na prvního). Každý chyt v cestě je zanesen do mapy rozhodčího, kde je mu přiřazeno odpovídající bodové ohodnocení. Pořadí v jednotlivých cestách je stanoveno na základě bodů, které lezec obdrží za nejvýše dosažený chyt, jehož ve svém pokusu dosáhl. Celkové pořadí je dáno odmocninou součinů průměrného pořadí, které lezec dosáhl na jednotlivých cestách. Všichni lezci jsou jištěni shora (top-rope). Maximální čas, pro lezecký pokus jsou pro kategorie U10 a U12 3 minuty, pro kategorii U14 jsou to 4 minuty.

Více informací a možnost registrace naleznete na webu PCCF.

3. ročník Koutyman – extrémní horský duathlon 2015

26. září 2015, Kouty

Závod v areálu Kouty nabízí využití potenciálu nádherného a ryze horského prostředí v okolí přečerpávací elektrárny Dlouhé Stráně se zázemím areálu, včetně velmi atraktivních tras na horská kola i běh. Účastníci tohoto závodu dostanou jedinečnou příležitost závodit v nadmořské výšce 1.300 m s převýšením 2.620 m. Duathlon obnáší 3,5 km běh – 36 km cyklistika – 13 km běh.

Koutyman je určený pro všechny výkonnostní skupiny a závodit se bude v jednotlivých kategoriích i štafetách. Sportovní osobností závodu bude desetinásobný mistr ČR v dlouhém triatlonu a několikanásobný účastník Havajského Ironmana Petr Vabroušek.

KoutyMan.cz vám poskytne podrobnější informace.

X-trial Réva Cup – 3. ročník

28. září 2015, Hodonín u Kunštátu

Přijďte si zaběhat a zajezdit na kole do krásného prostředí kolem lyžařských sjezdovek. Závod jednotlivců a dvojic v běhu a na horských kolech na trati o délce 30 km. Běžecká traca měří 10 km, kros 5 km a MTB dráha 15 km. Další informace naleznete na webu Czechoutdoor.cz.

Beer Treking 2015

3. října 2015, Kouty nad Desnou

Otevřené Mistrovství České republiky v pivním trekingu – nejtěžší závod v kombinaci pití piva a chození po kopcích!

Hromadný start závodu závodu 3.10.2015 v 13:00 z areálu Kouty v Koutech nad Desnou. Trasa je vedena směr chatu Petrovka-Výrovku-Červenohorské sedlo a zpět do areálu Kouty. Závod je značen jak směrovkami, tak značkovací páskou. Na závodníky čeká na trati dlouhé cca 13 km šest občerstvovacích stanic s pivem a něčím malým k zakousnutí.

Kategorie:

  • Muži
  • Ženy
  • Dogtrekking (pán pije/pes táhne – v případě záměny bude závodník i pes diskvalifikován:)
  • Soutěž 5-ti členných týmů v libovolném složení (registrace bude možná pouze na místě v kanceláři závodu)

Více informací na webu Beer treking.

Horská výzva 2015 – 4. závod

9. – 10. října 2015, Železná Ruda

Trasu samotného závodu jsme se až na nové umístění startu a cíle, které bude tentokrát blíže centra Železné Rudy – na městském fotbalovém hřišti rozhodli ponechat téměř totožnou s minulým ročníkem! Kdo tedy běžel už vloni, má pár zkušeností navíc;)

Trasy závodu: LONG – 75 km, HALF – 43 km, SHORT – 18 km. Registrace do závodů je možná i na místě v den startu!

Registrace a více informací na webu Horské výzvy!

STRC Ondřejnická patnáctka 2015

10. října 2015, Čeladná

Poběží se ze sportovního areálu Ski areál Opálená 15 km s převýšením bezmála 880 m. Časový limit na celou trasu je 2 hodiny 30 minut.

Kromě hlavního závodu se bude soutěžit v následujících kategoriích:

  • Závod na 200 m (předškolní děti)
  • Závod na 800 m (6-10 let,11-12 let)
  • Běh na 1600 m (13-15 let, hobby běžci)

Více informací naleznete na webu STRC.

Extreme challenge X. ročník

10. října 2015, Sušice

  • Běh – délka trasy 5,79 km, převýšení: 346 m
  • Paragliding – délka trasy: 1,8 km, převýšení: 346 m
  • Bike – délka trasy: 19,7km, převýšení: 860 m
  • Kajak – přeplavání řeky na start, 2x rampa, 2x brankoviště, běh s lodí do cíle, délka trasy: 2,8 km

Více informací na webu exchallenge.cz.

Klánovický 1/2maraton

25. října 2015, Praha – Klánovice

Hledáš závod v krásném prostředí a mírném terénu, po nádherných lesních stezkách a přesto bez stoupání? Trasa Tě zavede okolo zaniklých středověkých vesnic, místy kde v minulosti řádili loupežníci. Vítej na Klánovickém terénním půlmaratonu (a 10km). Součástí je i Canicross (běh se psem) a dětské závody. Vše vypukne v neděli 25. října se startem v Praze-Klánovicích.

Více informací na webu pulmaratonu.

Horolezecká Aréna v Liberci

Září i říjen, Liberec

Hanibal Horolezecká aréna vzniká od října roku 2013, kdy se započalo s rekultivací bývalého Lomu Na Bídě do místa, kde se nyní potkává horolezecká obec s širokou veřejností. Cílem projektu je přibližovat horolezectví ve všech jeho podobách, lásku k horám, skalám a přírodě, široké veřejnosti. Ukázat, že je horolezectví nejen sportem, ale i v dnešní rychlé době, plnohodnotným životním stylem pro všechny věkové kategorie. Zcela unikátní poloha v samotném centru Liberce umožňuje si ozkoušet různé techniky lezení, materiál, vybavení, které se používá ve vysokých horách a na místech, kam se na rozdíl od arény, nedá dojet tramvají.

Hanibal Horolezecká aréna během celého léta nabízí:

Místo pro volné lezení, bouldering, 18 m vysokou umělou dřevěnou stěnu „Dřevárna“ na drytooling, cesty pro technické lezení, hravou moderní via ferratu (zajištěnou cestu), která se bude neustále rozšiřovat, hřiště na petangue, bariball, klidovou a relaxační zonu, instruktory, půjčovnu vybavení…

Přejeme vám krásný outdoorový zbytek léta a nadchazející podzim!

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: