Červenec a srpen 2015 – velký přehled závodů a outdoorových akcí

Červenec a srpen 2015 – velký přehled závodů a outdoorových akcí

Rádi závodíte? O nadcházejících víkendech si můžete změřit síly s ostatními účastníky v mnoha outdoorových závodech, pořádaných v různých koutech České republiky. Pro naše čtenáře přinášíme přehled závodů a akcí na prázdninové měsíce.

Lezte bezpečně!

4. – 5. července, Gabrielka, Lipník nad Bečvou

Výrobci lezeckého vybavení Climbing Technology, Metolius a Tendon spolu s horskými vůdci připravili dvoudenní kurz základů bezpečného pohybu a správného použití lezeckého materiálu na skalách.

Přijďte si zalézt a něco se dozvědět o metodice

  • procvičíme zásady bezpečného lezení a jištění
  • vyladíme znalosti lanových technik
  • vyzkoušíme novinky od firem Climbing Technology a Tendon
  • pošmákneme si na specialitách z grilu
  • zapijeme místním pivem
  • na neděli máme připravené závody a hlavně výhry
  • akce je metodicky zajištěna certifikovanými českými horskými vůdci UIAGM (Petr Novotný, Pavel Žofka)

Více informací a registraci naleznete na webu Lezte Bezpečně!

X-Trial Zubr Cup

18. července, Ujčov

Již 10. ročník outdoorového multisportovního mítinku v nádherné krajině Českomoravské vysočiny nedaleko měst Bystřice pod Pernštejnem, městečka Nedvědice a pohádkového hradu Pernštejna , v obci Ujčov. Závod se skládá z 9km běhu, 5,5km jízdě na kajaku a 27km crossu na MTB přes polní a lesní cesty, šotolinu i asfalt.

Současně se závodem Zubr Cup se koná i varianta pro dětiZubřík. Tento duatlon pro mládež do 15 let obsahuje běh na 0,8 km – MTB 3,5 km – běh 0,8 km. Děti,které se zúčastní našeho doprovodného závodu pro nejmenší ZUBŘÍKA , se mohou těšit na čerstvé ovoce, zmrzliny a ovocné šťávy od našich hodných sponzorů.

Neváhejte se na ZUBR CUP zaregistrovat ihned.

STRC CITY TRAIL Colours of Ostrava

18. července, Ostrava

Poběží se 13 km industriální zónou, hutí a pecí hornické metropole. V termínu nejlepšího hudebního festivalu v zemi Colours of Ostrava. Těšte se na překvapení!

Kromě hlavního závodu se bude soutěžit v následujících kategoriích:

  • Závod na 200 m (předškolní děti)
  • Závod na 800 m (6-10 let,11-12 let)
  • Běh na 1600 m (13-15 let, hobby běžci)

Více informací naleznete na stránkách STRC.

Superior Bike Adventure 2015

18. – 19. července, Toulava

2-etapový bodovací závod dvojic na horském kole s mapou se koná v oblasti Toulava na pomezí středních a jižních Čech. Tento závod může jet každý, kdo chce: od rekreačních sportovců až po ostřílené borce – trasu si vybírá každý sám podle svých představ a možností. Celý závod absolvuje dvojice společně, takže je důležitá spolupráce a vzájemná sehranost. Závod ve dvojici násobí zážitky, krize i radost z úspěchu.

Přihlaste se v registračním formuláři na www.bike-adventure.cz. Do 5. července je levnější startovné!

Horská výzva 2015 – 3. závod

14. – 15. srpna, Boží Dar

Zveme vás ve dnech 14. – 15. 8. 2015 do Božího Daru v Krušných horách, na 3. závod seriálu v horském běhu a trekingu dvojic Rock Point – Horská výzva 2015! Trasy závodu: LONG – 69 km, HALF – 33 km, SHORT – 16 km + nesoutěžní Pochod s Mixitkou – 16 km, který je určen jednotlivcům! Registrace do závodů je možná i na místě v den startu!

Jako bonus pro závodníky je opět připravena zvýhodněná nabídka poskytovatelů ubytování na Božím Daru a v jeho okolí

Více informací naleznete na webu Horské výzvy.

Jesenický maraton 2015

22. srpna, Ramzová, Červenohorské sedlo

Jesenický, již legendární a stále stejně náročný horský maraton v ČR, který začal psát svou historii v roce 2009. Závod si od svého vzniku plně ponechává svou atmosféru. Rok 2015 znamená pro běžce stejnou trať (maraton i půlmaraton), která je vždy přesto jiná, to je nezaměnitelné kouzlo hor.

Proto se zde závodníci vracejí, okusit výzvu a zdolat nejvyšší pohoří Moravy a Slezska. Trať se v očích běžců každý rok mění. Slunce, mraky, déšť nebo zničující vedro… to je kouzlo Jesenického maratonu.

Úchvatná výzva, kdy poběžíte hřebenem lesnatých hor se zaoblenými hřbety, okolo pramenů živé vody stékající hlubokými údolími, staletými pralesy přecházející v horskou tundru, okolo kamenných moří, vstříc tajemným rašeliništím, kolem květnatých horských luk… Zasněná krajina jako z jiného světa, to jsou Jeseníky, to je JESENICKÝ MARATON.

STRC LIPNO 1/2 MARATON

23. srpna, Lipno nad Vltavou

Poběží se 21 km s převýšením 800 m. Novinkou je soutěž dvojic. V závodě můžete startovat společně a sčítají se vaše časy. Není nutné absolvovat ani dokončit závod společně.

Kromě hlavního závodu se bude soutěžit v následujících kategoriích:

  • Závod na 200 m (předškolní děti)
  • Závod na 800 m (6-10 let,11-12 let)
  • Běh na 1600 m (13-15 let, hobby běžci)
  • Krátká trať (10 km) pro méně zdatné vytrvalce

Více informací naleznete na stránkách STRC.

Adveture Race 2015 & MINI Adventure Race 2015

26. – 30. srpna, Dobronice u Bechyně

Po deseti letech se opět vracíme do Dobronic u Bechyně, a to od 26. do 30. srpna. Časové limity zůstávají stejné jako loni: 55 a 18 hodin, MINI startuje v pátek 28. srpna večer. Rovněž pozávodní pivní štafety zůstávají beze změn – obhájí družstvo Záchranářů letošní úspěch?

O tom, co vás na závodě čeká si můžete udělat obrázek z videí a fotografií na webu CZAR.

Císař SUMMER Challenge

30. srpna, Píšťany u Litoměřic

Císař Summer Challenge je třetí závod ze série Císař Challenge. Jedná se o závod v přírodním víceboji čtyřčlenných týmů. Akce se koná 30. srpna v kempu areálu Marina Labe v Píšťanech u Litoměřic a je pořádána pro širokou veřejnost.

Závod se od dalších dvou v sérii liší tím, že klade důraz na vodní disciplíny – kanoe, překážková dráha, lanová dráha, konstrukční úloha a jiné. Dalšími disciplínami jsou orientační horská kola a městský orientační běh. Dejte dohromady tým kamarádů a užijte společně sportovní akci, kde nejde pouze o výkon, ale i o týmovou spolupráci a jedinečný sportovní zážitek. Po ukončení závodu proběhne oblíbená afterparty s živou hudbou a DJs.

Pro vítěze jsou připraveny hodnotné ceny, například outdoorový zájezd pro čtyři osoby do Slovinska na rafting, nebo sud piva od pivovaru Kláštěr.

Více informací naleznete na webu závodu Cisař summer Challenge.

Horolezecká Aréna v Liberci

Červen i červenec, Liberec

Hanibal Horolezecká aréna vzniká od října roku 2013, kdy se započalo s rekultivací bývalého Lomu Na Bídě do místa, kde se nyní potkává horolezecká obec s širokou veřejností. Cílem projektu je přibližovat horolezectví ve všech jeho podobách, lásku k horám, skalám a přírodě, široké veřejnosti. Ukázat, že je horolezectví nejen sportem, ale i v dnešní rychlé době, plnohodnotným životním stylem pro všechny věkové kategorie. Zcela unikátní poloha v samotném centru Liberce umožňuje si ozkoušet různé techniky lezení, materiál, vybavení, které se používá ve vysokých horách a na místech, kam se na rozdíl od arény, nedá dojet tramvají.

Hanibal Horolezecká aréna během celého léta nabízí:

Místo pro volné lezení, bouldering, 18 m vysokou umělou dřevěnou stěnu „Dřevárna“ na drytooling, cesty pro technické lezení, hravou moderní via ferratu (zajištěnou cestu), která se bude neustále rozšiřovat, hřiště na petangue, bariball, klidovou a relaxační zonu, instruktory, půjčovnu vybavení…

Výstava stanů a outdoorového vybavení

Červen i červenec, Praha

Na výstavišti v pražských Letňanech se už po osmnácté koná největší outdoorová prodejní výstava ve střední Evropě. Výstava stanů a outdoorového vybavení je pro vás otevřena až do 9. srpna a můžete si zde osahat a vyzkoušet outdoorové vybavení a hlavně se jím kompletně vybavit. Na své si přijdou ti, kteří plánují daleké expedice i ti, co zůstávají věrni Česku a míří třeba k vodě do kempu.

Přejeme vám krásné outdoorové léto!

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: