Legendární pískař Bernd Arnold v Libčicích

Legendární pískař Bernd Arnold v Libčicích

Festival Expediční kamera přivítá saského lezce, kterého proslavily stovky prvovýstupů i fakt, že leze bos.

Promítání festivalu Expediční kamera v Libčicích 28. 3. navštíví legenda německých lezců. Bernd Arnold pochází ze Saska a proslavily ho stovky a stovky prvovýstupů na tamějších pískovcích. Překonal několik limitů (řadu svých vlastních) a posunul svět německého lezení o velký kus dál, když prosadil změny v pravidlech a vyznačil první “desítku”. Ve svých 68 letech stále aktivně leze a rozhodně toho nehodlá nechat – často ho můžete vidět na skále, jak piluje své umění bez lezeček. Tenhle pískovcový démon přijede povídat o svých zážitcích lezení za komunismu a expedici do Patagonie, kterou nám představí i film Riders of the Storm.

Kromě filmu Riders of the storm, který uvidíte v Libčicích, Bernd natočil i snímek Duše z kamene (Seele aus Stein)

Filmový festival Expediční kamera přináší nejlepší outdoorové a dobrodružné filmy již šestým rokem do celé České a Slovenské republiky. Ve více než 220 městech se promítají filmy o divoké přírodě, sportovních výkonech a poznávání nového. Festival je v plném proudu, tak se podívejte, kdy se promítá ve vašem okolí.

Program promítání v Libčicích najdete zde: EXPEDIČNÍ KAMERA LIBČICE

Kromě skvělých filmů a Bernda Arnolda od 12:00 proběhne slackline workshop s Danny Menšíkem a Lukášem Černým z filmu Fyrst

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: