Wenger Czech Adventure Race – 55 hodin nonstop

Wenger Czech Adventure Race – 55 hodin nonstop

V srpnu odstartuje nejdelší závod pořádaný v České republice, Wenger Czech Adventure Race – Mezinárodní mistrovství České republiky v extrémním závodě družstev.

Během časového limitu 55 hodin absolvují čtyřčlenné týmy (min. 1 žena) trať dlouhou cca 450 km předepsaným způsobem (na kole, pěšky, na in-linech, kánoích) a plní vložené disciplíny (plavání, skalní lezení, lanové disciplíny, přírodní překážkovou dráhu Bolskros aj.). Trať je vyznačena v mapě kontrolními body, mezi kterými si každý tým hledá optimální postup. Závodní strategie, jako je zvolené tempo, stravování, spánek, či případné zkrácení trati, závisí pouze na samotných týmech.

Na závod se chystají jak týmy české reprezentace, tak zahraniční závodníci i sportovci, kteří si podobnou akci chtějí vydat poprvé. Wenger Czech Adventure Race prověří nejen Vaši fyzickou kondici, ale také umění týmové spolupráce, schopnosti orientace a psychickou odolnost – o výsledku zde rozhoduje především hlava – přinutit unavené tělo a mysl nevzdat závod a nezkazit soutěž ostatním členům týmu.
Letošní 11. ročník se koná v oblasti Jeseníků a Rychlebských hor, tedy si bajkeři rozhodně přijdou na své. Letos organizátoři přidali ještě 18hodinovou MINI variantu.

Více informací na www.adventurerace.cz.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: