Bike Adventure tentokrát na západě České republiky

Bike Adventure tentokrát na západě České republiky

Nejpopulárnější domácí orientační závod dvojic na horském kole podle turistické mapy Bike Adventure se v roce 2014 uskuteční v západní části republiky. Závod se bude konat o víkendu 12. – 13. července v trochu opuštěných a zapomenutých oblastech centrální části CHKO Český les. Centrum se nalézá u Hotelu na Pastvinách v Nové Vsi – Třemošné, Přimda.

Superior Bike Adventure je bodovací cyklistický závod dvojic, kde si účastníci volí trasu sami podle turistické mapy tak, aby během určeného časového limitu zvládli posbírat co nejvíce bodů z jednotlivých kontrolních stanovišť rozmístěných v prostoru závodu. Jedná se o závod dvouetapový, první den se jede 6 hodin, druhá etapa pak trvá 4 hodiny. Kolik každý závodník najede kilometrů, je tak dáno jeho fyzickou kondicí, ale i strategií, kterou zvolí při práci s mapou a vymýšlení optimální kombinace kontrol.

Spokojení jsou bikeři, kteří zvládnou najet i přes 100 km, stejně jako cyklisté, kteří ve stejné době ujedou třeba jen 20 km, ale cestou si dají v hospodě na osvěžení jedno pivo. A jelikož se jedná o závod dvojic (mužských, ženských či smíšených), které se během závodu nesmí rozdělit, veškeré zážitky jejich prožívání v páru ještě násobí.

Pořadatelé každoročně střídají lokalitu závodu a to je to, co Bike Adventure odlišuje od ostatních akcí, které po jeho vzoru začaly v České republice postupně vznikat. Terény letošního ročníku jsou pestrou mozaikou hlubokých neobhospodařovaných lesů, rašelinišť, pastvin a luk. Značná část pohraničí byla v minulosti veřejnosti uzavřena a obyvatelstvo vystěhováno, přírodě napospas zůstaly desítky vesnic a osad, jejichž zbytky nyní utvářejí jedinečnou atmosféru Českého lesa.

14. ročník Superior Bike Adventure tak účastníkům připraví nejednu podivuhodnou scenerii a ukázku síly divoké přírody. Startovat na Bike Adventure může každý bez rozdílu věku a výkonnosti. Důležité je najít si partnera/partnerku, se kterým vytvoříte závodní tým.

Kapacita závodu je omezena na 500 dvojic, což zajistí i jistou komorní a rodinnou atmosféru během celého víkendu.

Pokud se chcete o závodu Bike Adventure dozvědět více, navštivte webové stránky závodu www.bike-adventure.cz.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: