Svět outdooru 3/2017: rozhovor s Márou Holečkem, podzimní treky u sousedů, vulkanická Kamčatka

Svět outdooru 3/2017: rozhovor s Márou Holečkem, podzimní treky u sousedů, vulkanická Kamčatka

Svět outdooru 3/2017: rozhovor s Márou Holečkem, články o bikepackingu, podzimní prodloužené víkendy ve slovenských a polských horách, vulkanická Kamčatka, sólo přeběh Islandu za 9 dní, Miloš Škorpil radí s přípravou na maraton a půlmaraton, představíme neznámé Kamnické Alpy a mnoho dalšího.

Milí příznivci (Světa) outdooru,

podzimní číslo časopisu právě vyšlo z tiskárny a míří k předplatitelům a na distribuční místa. Těšit se můžete na pořádnou dávku čtení, plného podzimních horských dobrodružství a vůně dálek.

Časopis je nově k dostání v trafikách!

KDE NAJÍT SVĚT OUTDOORU?

Ve vybraných trafikách za 39 Kč.

V elektronické verzi na Alza.cz.

Výhodné roční předplatné za 95 Kč!

S předplatným získáte následující 4 čísla časopisu, běžecký, lezecký a vodácký speciál a praktické mapy.

K členství v Alpenvereinu přes Pohora.cz je roční předplatné za 1 Kč.

ELEKTRONICKÁ VERZE BRZY NA ALZA.CZ

Velký rozhovor s Márou Holečkem

V říjnovém čísle se můžete těšit na rozhovor s Márou Holečkem, kterému se v létě podařil fenomenální prvovýstup jihozápadní stěnou Gasherbrum I. A jak už to tak bývá povídali jsme si nejen o letošním úspěchu, ale i předchozích neúspěšných pokusech i o horolezectví obecně.

Treky

Za trekováním se vypravíme k sousedům na Slovensko ado Polska, kde se dá strávit nejeden prodloužený podzimní víkend. Pohorky si protáhneme taky na Kamčatce. Spousta horkých pramenů, kouřící sopky, medvědi, lososy, pravá divočina bez cest a lidí… Proč se trekování na východní cípu Ruska přezdívá peklo v ráji vám prozradí článek Markéty Hanákové. Nevynecháme ani české hory, na kole se vypravíme třeba do Krušných hor a pěšky projdeme pohodovým tempem Orlické hory.

Více náhledů si prohlédněte v galerii…

Bikepacking

Těšit se můžete na články o cyklistice „na těžko“, tzv. bikepackingu. Sport, při kterém se snoubí požitek jízdy a večery u ohně, vás jistě nadchne stejně jako nás.

Expedice Pákistán

Honza Haráč a Martin Ksanrd se letos vypravili za prvovýstupy v okolí pákistánských ledovců Biafo a Hispar. I když si užili byrokratické obstrukce, překonali téměř neprůchozí pětitisícové sedlo Hispar La a nakonec je ve stěně vytrestalo počasí, zážitky a zkušenosti si odnesli nezapomenutelné 🙂

Miloš Škorpil

Známý trnér a propagátor běhu Miloš Škorpil poradí, jak natrénovat na svůj první půlmaraton a maraton. Pro ty, kdo mají zatím zkušenosti z kratších tratí, napoví, jak upravit trénink a jak dlouho dopředu se připravovat.

Přeběh Islandu

Do nehostinného vnitrozemí Islandu se vypravíme s Martinem Šmídem. Jemu se totiž podařilo uběhnout 644 km napříč ostrovem za 9 dní, sám s 60 kg vozíkem. Za deště a ve vichřici!

Nebudou chybět ani důkladné recenze outdoorového vybavení, které si vzal na starost náš tým testerů.

To ale samozřejmě není všechno!

Krásné čtení přeje

Natálie Kohoutková, šéfredaktorka

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: