Svět outdooru 2/2017: Treky ve Skandinávii a Zakavkazsku, feraty v Alpách i u nás!

Svět outdooru 2/2017: Treky ve Skandinávii a Zakavkazsku, feraty v Alpách i u nás!

Svět outdooru 2/2017: Skandinávie: trekování v Norsku, Švédsku a na Islandu, treková mozaika Zakavkazska: Gruzie, Arménie a Ázerbajdžán, speciál Lezecký svět: metodika na feraty, top feratové oblasti v ČR a Alpách, Peggy Marvanová o laponské výzvě, recenze.

Milí příznivci (Světa) outdooru,

letní číslo časopisu právě vyšlo z tiskárny a míří k předplatitelům a na distribuční místa. Těšit se můžete na pořádnou dávku čtení, plného letní pohody, horských dobrodružství a vůně dálek.

SVĚT OUTDOORU 2/2017 KE STAŽENÍ

SKANDINÁVIE

V květnovém čísle se vypravíme objevovat trekové krásy drsného severu – konkrétně IslanduNorskaŠvédka. V Norsku jsme vybrali šestici destinací (Jotunheimen, Hardangervidda, Trollheimen aj.), ve kterých vám nabídneme hned několik variant kratších i delších treků. Nechybí praktické informace od znalkyně místních poměrů Radky Staňkové, která v Norsku dlouhodobě žije. Švédským Sarekem nás provede její kamarádka Hanka Špičková, která s láskou popsala tenhle drsný nehostinný kout severské divočiny bez cest a lidí. Na Islandu projdeme jeden z nejoblíbenějších treků ostrova, Laugavegur, tedy trek skrz Duhové hory. Tohle tří- až pětidenní putování je totiž nejlepší ilustrací, proč se Islandu přezdívá Země ohně a ledu.

Prohlédněte si celou fotogalerii!

ZAKAVKAZSKO

Dozvíte se také, kde v létě protáhnout pohorky v GruziiArménii a Ázerbájdžánu. Podíváme se jak do oblíbené gruzínské Svatenie, tak k arménským klášterům, až magicky zasazeným do okolní krajiny.

PŘEDPLATNÉ ČASOPISU SVĚT OUTDOORU

Časopis si objednejte za 95 Kč za rok až do schránky!

S předplatným získáte 4 čísla za rok, běžecký, lezecký a vodácký speciál, praktické mapy a řadu výhod a slev.

ALPY

Pro milovníky ferat, turistiky i VHT máme skvělou zprávu. Vyslyšeli jsme vzkazy od našich předplatitelů a přidali více témat právě z Alp. Těšit se tedy můžete na tipy na pohodovouturistiku ve slunných Korutanech, popis šestice oblíbených feratových lokalit v dojezdové vzdálenosti z ČR s tipy na feraty pro lezce každé pokročilosti i na náročnou VHT túru ve švýcarském Wallisu. Jako přílohu časopisu navíc posíláme i praktického průvodce po MTB trasách v Rakousku!

ČESKO

Po Česku se vydáme na pohodovou plavbu po řece Ohřina kole se projedeme po severní Moravě a nahlédneme také na krásy, které skrývá pod povrchem.

ROZHOVOR

Extrémní bikerka Peggy Marvanová se letos vrátila po neúspěšném pokusu podruhé do zamrzlého Laponska. S přítelem Adamem tam po 27 dní bojovali s extrémními mrazy a odkázáni jen sami na sebe prošli trasu dlouhou víc než 900 km. Podařilo se jim to, co dosud žádném závodníkovi před nimi – dorazit až do cíle!

LEZECKÝ SVĚT

Ve lezeckém speciálu, zaměřeném tentokrát na feraty, se podíváme na zoubek metodice a nejčastějším chybám na zajištěných cestách. Horský vůdce Vojta Dvořák připravil devět stran nabitých praktickými metodickými tipy, jak se na feratách pohybovat bezpečně. Poradíme také tipy na top lokality u nás i v Alpách.

Nechybí ani důkladné recenze outdoorového vybavení, rozhovory a další zajímavé čtení.

Za redakci Světa outdooru přeje pěkné čtení

Natálie Šírová

Šéfredaktorka

Zkušenosti čtenářů

Martin Macháček

Tak nevím, nespletl si tady někdo Zakavkazsko se Zakarpatskem?

Natálie
Martin Macháček:

Ano, máte pravdu, bohužel se nám ve všem shonu stal překlep. Omlouváme se za chybu!

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: