Svět outdooru 2/2016 vás vezme do balkánských hor i na skály. Přináší také rekordních 14 stran recenzí a speciál Lezecký svět!

Svět outdooru 2/2016 vás vezme do balkánských hor i na skály. Přináší také rekordních 14 stran recenzí a speciál Lezecký svět!

Druhé číslo časopisu Svět outdooru našlápnuté tipy na letní výpravy do hor Balkánu nebo Kyrgyzstánu, rozhovory s Dannym Menšíkem nebo Peggy Marvanovou a rekordním počtem recenzí outdoorových novinek je na světě. Ve druhém čísle se navíc můžete těšit na lezecký speciál!

Do schránek předplatitelů a na naše distribuční místa právě míří druhé číslo Světa outdooru. Co jsme pro vás připravili za čtení?

STÁHNĚTE SI SVĚT OUTDOORU 2/2016 V PDF

Pokud už si brousíte zuby a voskujete pohorky na letní trekování, můžete se nechat inspirovat na cesty do hor méně profláknutých než Tatry a Alpy. Zavedeme vás na nejvyšší vrcholy balkánských zemí, do divokých hor, které si díky menšímu množství turistů stále zachovávají svou tajuplnou atmosféru. Jestliže vás láká vůně dálek, nechte se pozvat do Kyrgyzstánu. I když je tato země cílem trekařů čím dál častěji, máme pro vás tipy na pár krásných treků, které nepatří do klasického itineráře turistů.

Prohlédněte si celou fotogalerii…

Česká světová prvenství

I tentokrát se můžete těšit na rozhovory s inspirativními osobnostmi. Dannyho Menšíka jsme se zeptali na detaily jeho světového rekordu v délce highline. Koncem dubna tento dvacetiletý mladík přešel na jihu Francie kilometr dlouhý popruh v 500metrové výšce.

Vyzpovídali jsme také Markétu Peggy Marvanovou, která se vrátila z extrémního cyklozávodu ve Finsku. Během něj se s přítelem Adamem potýkala s mrazem a závějemi čerstvého prašanu, kvůli kterým závod nakonec museli vzdát. Co myslíte, zkusí to znovu? A do světa sněhu a ledu se vrátíme ještě s expedicí českých polárníků Václava Sůry a Petra Horkého, kteří zřejmě jako první na světě přešli severomongolské jezero Khuvsghul.

Rady a tipy pro bezpečí na horách

Při letních výpravách do hor se Vám můžou hodit rady a tipy, jak správně naplánovat túru nebo jaké jsou možnosti filtrace vody na cestách.

Vybavení pod drobnohledem

Na jaře se testovací tým Světa outdooru skutečně nenudil, do parády si vzal 35 produktů, které jsme měli za úkol řádně vyzkoušet a prověřit. Pokud vás tedy zajímají horké novinky ve výbavě, rekordních 14 stran recenzí vás jistě uspokojí!

Všechny výrobky ale nadále důkladně testujeme. Jak v testování obstály, se dočtete v delší verzi recenzí během června v sekci SvetOutdooru/vybaveni.

Lezecký speciál

LEZECKÝ SVĚT V PDF

Součástí druhého čísla je speciál Lezecký svět, ve kterém jsme pod vedením horského vůdce Vojty Dvořáka připravili 32 stran o lezení na skalách. Těšit se můžete na 6 stran metodických vychytávek a recenze vybavení, včetně sedáků, jistítek, lana, lezeček i oblečení.

V rozhovorech s nadějnými českými lezci Martinem Stráníkem a Jakubem Konečným se dočtete mimo jiné o tom, jak trénují nebo kam za lezením vyráží. Tipy na lezecké oblasti v Česku i zahraničí můžete v našich článcích načerpat i vy!

Kde najdete Svět outdooru 2/2016?

Věděli jste, že Svět outdooru můžete čtyřikrát do roka dostávat až do vaší schránky za předplatné pouhých 79 Kč ročně?

Stačí se zaregistrovat na: www.SvetOutdooru.cz/predplatne

Dál je časopis k dostání zdarma na našich distribučních místech nebo ke stažení v PDF na www.SvetOutdooru.cz.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: